Top Social

Pridi in pokukaj v najino jedilnico

četrtek, 28. marec 2019
jedilnica, kuhinja, prenova jedilnice, kitchen, dinning room

jedilnica, kuhinja, prenova jedilnice, kitchen, dinning room

jedilnica, kuhinja, prenova jedilnice, kitchen, dinning room, Dr. Ogranic micelarna vodica

Ponosna sem na najin topel dom. 
Ponosna na vse, kar sva ustvarila v zadnjih sedmih mesecih. 
Ponosna sem na njega, ki je po službi do večernih ur neumorno delal, da sva se decembra lahko vselila v najino hiško.

Še lansko leto sem z navdušenjem gledala fotografije, kako si ljudje opremljajo domove. Inspiracijo sem vedno znova iskala na Pinterestu in Instagramu ter sanjala o dnevu, ko bom tudi jaz lahko opremila dom po svojem okusu. Všeč mi je skandinavski stil, minimalizem, rada imam svetle prostore in pastelne barve. Želim, da me prostori pomirjajo in v bližini mene ni kričečih barv, čeprav z njimi ni nič narobe. Ko sva kupila hišo, so bile v kuhinji stene pobarvane na živo oranžno in rumeno, zame osebno ubijalska kombinacija. Da ne govorim o tem, kako mučili smo se, da smo iz grobih sten (bavalit), naredili gladke. Naslednji korak je bilo beljenje sten in kuhinja je bila pripravljena za opremljanje. Danes se bom osredotočila le na jedilnico, naslednjič pokažem še preostali del prostora.

Prenova jedilnice

Miza in stoli Jysk - kupila sva set štirih stolov in mize za približno 300 € in še dva stola za 60 €, ki so bili takrat v akciji 
Viseča stropna svetilka Vivre.si - blagovna znamka Helam, ime svetilke Karo Third, 58 €
Namizni pogrinjki in vaza Ikea

Okvirna cena prenove 420 €

Glede na to, da sva mizo in stole dobila v akciji, sva zagotovo prihranila 100 € in več. Okrog te mize imava prav zabavno zgodbo. Čeprav še nisva bila lastnika hiše, sva se na poti nazaj iz morja ustavila v Jysku, ker akcije seveda nisva mogla izpustiti iz rok. Že tako sva imela poln prtljažnik, ampak Alen je trmasto vztrajal in dejansko sva v avto spravila še mizo ter štiri stole. Naslednja stvar, ki me je potem skrbela je bila dolžina mize, na prve oči je izgledalo, da bo prevelika. Ko smo mizo postavili v kuhinjo, se je izkazalo, da je ravno prav velika.  Z opremljanjem nisva pretiravala in mislim, da sva jedilnico uredila po dokaj zmerni ceni. Srce celotnega prostora je zagotovo viseča svetilka, ki lepo zapolni in popestri prostor. Še vedno razmišljam, če bi na daljšo steno obesila slike ali dodala kakšno poličko. Zaenkrat pa bo ostalo tako.

Zelo sem zadovoljna kako je celoten prostor izpadel in tudi Alen je sam priznal, da imam okus za opremo, saj si pred tem ni znal predstavljati vseh mojih idej. :)1 komentar on "Pridi in pokukaj v najino jedilnico"

Auto Post Signature

Auto Post  Signature