Top Social

Ko ti življenje ponudi priložnost, jo zagrabi

nedelja, 11. november 2018
 

Ko ti življenje ponudi priložnost, jo zagrabi - v najinem primeru hiško. 

Bila je odločitev, ki sva jo morala sprejeti iz danes na jutri. Na Koroškem izbira hiš ni velika, sploh pa ne manjših, enodružinskih. Dejansko sva jo šla gledat nekaj dni pred odhodom na morje, zato niti nisva imela časa odlašati. Bolj ko sva o njej govorila, kako jo bova uredila po svoje, kaj bi lahko spremenila, bolj nama je bila všeč. To ni bila lahka odločitev, še daleč od tega. Hiška ni tista sanjska iz revije, z velikimi prostori, ravnimi stenami in vso novo opremo, ampak je starejša in potrebna konkretne prenove. Zadnja dva meseca pridno delava, da se bova lahko vselila v pritličje in si ustvarila topel dom. Ker vsega ne bi zmogla sama, nama ogromno pomagajo družinski člani in za to sva neizmerno hvaležna.

Kako poteka prenova? Pestro! Kdor koli je kdaj prenavljal starejšo hišo ve, da je polna presenečenj. Neštetokrat se prejeziš zraven obnove, še večkrat se skregaš s svojim partnerjem, tudi o najbolj bizarnih in minimalnih stvareh, vmes vse skupaj pošlješ v tri krasne in že skoraj obžaluješ nakup. Ampak ko vidiš napredek, ko se tvoje ideje začnejo skladati in kazati končno podobo, ko tistih majhnih napak skoraj ne vidiš več in se prenehaš obremenjevat z njimi, ti je na koncu pomembno le to, da se že končno vseliš. Na koncu dneva si rečeš - to je to, to bo najin čudovit dom, čeprav ni narejen popolno, bo za naju kljub temu popoln. Navsezadnje niso materialne stvari tiste, ki ustvarijo dom, temveč ljubezen, toplina, iskrenost, sreča in zaupanje.

Tukaj je tudi moj odgovor, zakaj trenutno nimam dovolj časa za moj blog, ki ga neizmerno pogrešam. Pogrešam ustvarjanje in pisanje bloga. Pogrešam telovadbo, čeprav telovadim na drug način, ampak zame še vedno ni enako. Pogrešam urejeno prehrano, ker vem kako dobro se počutim po njej. Samo še malo in se vrnem nazaj na stare tire, si ustvarim rutino in vas razvajam z novimi zapisi, ker imam kar nekaj zanimivih izdelkov za predstavit. In tudi moj cilj, ki sem si ga zastavila konec marca me čaka - poletje 2019 bo kmalu tukaj. :)


6 komentarjev on "Ko ti življenje ponudi priložnost, jo zagrabi"
 1. Vanja srečno s prenovo in naj bodo zadnji dnevi pred selitvijo brez hudih presenečenj. Naj bo v vajinem novem domu vedno toplina in ljubezen.
  Tukaj te bom/o počakala/i, te pogrešamo. Ampak razumem koliko dela vzame kakšen projekt še poleg službe.
  Vse dobro! <3

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Ana, hvala in seveda enako. :) Da boste tudi vi v vaši hiški čim bolj uživali. <3
   Se vrnem kmalu. :*

   Izbriši
 2. Stres in bizarni prepiri so realnost prenove/gradnje. A je potem še toliko lepše, ko si na svojem in veš, da si vložil veliko sebe. Srečno v novem domu!

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Res je, brez tega ne gre. :) Ampak, ko si na svojem, pozabiš na vse.
   Imate vi še veliko za naredit?
   Hvala lepa in enako. <3

   Izbriši
 3. Carja! <3

  En sam pogum vaju je. In takšne spremlja tudi sreča.

  Le tako dalje in obilo veselja in miru doma! <3

  In ena Yankee svečka ti manjka tamle v kotu, hihi. <3

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Katja, hvala za tvoje besede. :** <3

   Yankee Candle mini svečke pa čakajo v eni škatli, da jih odpakiram in pospravim na svoje mesto ter čimprej prižgem. :P

   Izbriši

Auto Post Signature

Auto Post Signature