Top Social

Spremembe, ki jih želim uvesti v mesecu septembru

ponedeljek, 03. september 2018

Kam je švignil mesec avgust? Iskreno povedano, niti sama ne vem. Želim si, da bi že lahko pisala o zelo pomembni zadevi, ki se trenutno dogaja v najinem življenju, ampak so se zadeve na žalost malo zapletle. Čeprav se trudim čim manj obremenjevati, moja podzavest deluje popolnoma drugače. Upam, da se stvari čim prej uredijo, da se bo stres sprostil in bom veliko bolj mirna. Obljubim, da novico podelim takoj, ko bom lahko. 

V zadnjem času sem veliko razmišljala, prebrala nekaj knjig na temo osebne rasti ter prišla do sklepa. Nujno morem vpeljati nekaj večjih sprememb, da se v življenju premaknem naprej in splezam stopničko višje. Nikoli ne bom nehala delati na sebi, vedno bom iskala poti, da postanem boljša verzija sebe in živim čim bolj zdrav življenjski slog. 

Katere so tiste spremembe, ki si jih želim vpeljati v moj vsak dan?

MEDITACIJA ali JOGA - kar nekaj prijateljic mi je zaupalo, da z jogo uspešno premagujejo stres in ohranjajo dobro počutje. Nisem oseba, ki bi problemom pokazala sredinca in naslednjo sekundo odklopila vso negativo. Velikokrat mi pride do živega in zadeve premlevam, četudi nimam na njih vpliva. Poleg ostalih stvari je tukaj stres glede službe, ki je prisoten skoraj vsak dan - delo v turnusu, hrup, gneča, neprestano zvonjenje telefona, reševanje dnevnih problemov, možgani delujejo ves čas in po osmih urah včasih pridem domov izmučena. Stres je tihi ubijalec, delam v zdravstvu in pacienti mi velikokrat zaupajo svoje zgodbe. Samo jaz sem tista, ki lahko stres zmanjšam in poskrbim, da bo ta imel na moje telo minimalen vpliv. Za začetek bom poskusila uvesti jogo ali meditacijo trikrat na teden, vsaj 10 minut. 

TELOVADBA in ZDRAVA PREHRANA - po dopustu sem kar obstala na isti točki in se polenila. Trudila sem se jesti čim boljše, ampak je bilo vmes preveč nezdravih obrokov oziroma pregreh. Sladoled je bil brez dvoma moja šibka točka. V mesecu septembru ponovno začnem s čim bolj uravnoteženo in zdravo prehrano, če mi je uspelo pred dopustom, mi bo tudi sedaj. Moj cilj je prav tako telovadba vsaj trikrat na teden po 30 minut, najverjetneje bom ponovno začela s 21 Day Fix vadbo o kateri ves čas govorim. 

WIFI DETOX - ki je nujno potreben! Vse nepotrebne informacije preko družbenih omrežij mi polnijo glavo, zato včasih pozabim na tiste pomembne. Preveč časa zgubim na internetu, ki bi ga lahko porabila za druge stvari, npr. novo blog objavo ali branje dobre knjige. Mobilne podatke in wifi bom v času 'detoxa' izklopila, da me obvestila ne bodo premamila. Nisem še popolnoma sigurna kako bom razporedila 'wifi detox', mogoče en dan v tednu (nedelja) ali čez cel vikend in si določim 2-3 ure, ko bo brskanje po internetu dovoljeno. Imaš mogoče predlog? Kako ti vključuješ 'wifi detox' v svoj vsak dan?

UKINITEV MLEČNIH IZDELKOV - moja koža je v precej slabem stanju, sicer imam dobre dneve, ampak jih ni veliko. Počasi bo že eno leto odkar sem prenehala jemati kontracepcijske tabletke (predvsem zaradi negativnih stranskih učinkov in zdravja, odkar sem jih ukinila glavobolov skoraj nimam več) in nekaj mesecev za tem se je stanje na obrazu poslabšalo. Pojavljajo se mi mozolji in mašijo se mi pore kljub vsakodnevni negi obraza. Vedno bolj sem prepričana, da je vzrok hormonsko neravnovesje in upam, da bom lahko z ukinitvijo mlečnih izdelkov izboljšala svojo kožo. Vem, da bo težko, ker obožujem sire, skuto, mlečne namaze, jogurte, sladoled, itd., po drugi strani pa verjamem, da mi bo uspelo. Za začetek bom ukinila vse mlečne izdelke in pri tem upam, da se ne bom velikokrat pregrešila, saj se gre navsezadnje za moje zdravje.
P.s. če me spremljaš na Instagramu, sem pred kratkim objavila Violife veganski namaz, ki je odličen in zelo podoben kremnim mlečnim namazom.

DNEVNIK HVALEŽNOSTI - se mi zdi krasna ideja, čudovita spodbuda k pozitivnemu mišljenju. Pri kar nekaj osebah sem zasledila, da pišejo dnevnik hvaležnosti in verjamem, da sčasoma začneš gledati na stvari okrog sebe drugače. Vsak dan bom zapisala v nov planer vsaj 3 stvari za katere sem hvaležna.

V mesecu septembru želim narediti ogromen detox telesa in glave. Poskrbeti želim za svoje telo in dušo, ker brez zdravja ni nič. Ni pomembno koliko ličil imamo doma, ali potujemo na rajske destinacije, kaj se dogaja pri sosedu,... Telesno in duševno zdravje je tisto, ki je na prvem mestu, saj le tako lahko dosegamo zastavljene cilje in lovimo sanje. 

Kaj boš ti spremenila v mesecu septembru?
2 komentarja on "Spremembe, ki jih želim uvesti v mesecu septembru"

Auto Post Signature

Auto Post  Signature