Top Social

Iskrena izpoved | Moja zgodba o pozabljeni samozavesti, odvečnih kilogramih in pomanjkanju motivacije

nedelja, 22. julij 2018

Moja zgodba se začne skoraj štiri mesece nazaj. Odločila sem se, da ti jo danes zaupam, čeprav me je kar malo strah pisati o moji nizki samopodobi in osebnem problemu.

Dovolj sem imela izgovorov, kako druge punce lahko vse jedo in se ne zredijo. 

Krivila sem svoje hormonsko neravnovesje, čeprav je bila krivda v večini na meni.

Krivila sem celo modo, da delajo oblačila samo za suhe ljudi in ne za nas z oblinami. Vsakič sem se po nakupovanju počutila zanič, bila sem slabe volje in jezna nase ter na ves svet.

Naveličala sem si govoriti jutri pa res začnem, zdaj pa je res dovolj. Vse to so bile le prazne obljube in neizpolnjene novoletne zaobljube.

Jezna sem bila nase, da sem vsakič znova prehitro obupala, ker po mesecu ali dveh nisem videla dovolj dobrih rezultatov. Telovadila sem mesec dni, mogoče dva, in hitro našla izgovore, da sem pozabila na telovadbo. Kilogrami pa so se hitro vrnili in še kakšen dodaten zraven.

Dovolj sem imela, da se počutim nesrečno v svojem telesu, svoji koži in še nikoli nisem imela tako malo samozavesti kot sem jo imela 3 mesece nazaj. Niti moj nasmeh mi ni bil več všeč na slikah. Vse to me je samo še dodatno demotiviralo.

Se tudi ti najdeš v teh vrsticah?

KAJ SEM SPREMENILA?

Ne vem točno kaj je bila tista odločilna pika na i, ko mi je dobesedno preseglo, da se ves čas počutim slabo, spremenim pa ne nič. Prišla sem do tiste točke, ko sem si rekla točno ta trenutek bom nekaj ukrenila, da se nikoli več ne bom tako počutila. Obrnila sem se na Sindi in začutila, da mi bo z njeno pomočjo uspelo. Potrebovala sem veliko brco v rit in mislim, da so bili izpisani kilogrami na tehtnici dovolj dobra motivacija. Sindi je noro prijazna punca, prava motivatorka in velik vzor. Napisala mi je jedilnik in ves ta čas mi je bila na voljo za vsa moja vprašanja. Obe sva se strinjali, da je moj cilj zdravo življenje in prehranjevanje na dolgi rok z občasnimi ''pregrehami'', ki bodo za dušo (torej 80% zdrava prehrana, 20% hrana za dušo). Njenega jedilnika sem se res striktno držala in zraven vključila vadbo. Večinoma sem telovadila Focus T25 in 21 Day Fix ter v dnevni sobi na eliptičnem trenažerju. Odlične telovadbe najdeš tudi na YouTube kanalih FitnessBlender, Rebecca-Louise, XHIT Daily,... Rezultati so se počasi začeli kazati, imela sem vedno več motivacije in vsak dan sem se počutila boljše.

Ne verjamem v čudežne napitke, še manj pa v diete, ki se pri meni z razlogom nikoli niso dobro odnesle. Ker dejansko se ne! Sama vidim edino pot v spremembi načina življenja. V zdravi prehrani in gibanju, z občasnimi obroki za dušo, ker živim le enkrat in sem po srcu gurmanka. Vse je v glavi samo odločiti se moraš kaj ti pomeni več - zdravje ali fast food? Najtežje sem se odpovedala sladkorju, ker sem skoraj vsak dan pojedla nekaj sladkega, v službi in po kosilu. Ko sem se dejansko zavedala, da v dnevu le nisem pojedla tako malo sladkarij kot se mi je sprva zdelo, me je streznilo. Želja po sladkem je še vedno prisotna, se pa trudim in borim proti njej. Verjamem, da mi bo uspelo. Vse se da, če se hoče, le tvoj cilj ti more bit pomemben in te tako močno motivirat, da si pripravljena v svojem življenju narediti spremembo.
MOJI REZULATI po skoraj 4-ih mesecih

Teža: - 9 kg
Roke: - 5 cm
Prsi: - 8 cm
Trebuh: - 12 cm
Pas: - 12,3 cm
Zadnjica: - 11 cm
Noge: - 11 cm

Rezultati bi lahko bili boljši, če bi še bolj pridno telovadila in v zadnjem mesecu naredila manj pregreh s sladoledom. :) Sem pa kljub temu ponosna nase, da še vedno vztrajam na tej poti in imam še večjo motivacijo ravno zaradi rezultatov. Občutek, ko mi je uniforma v službi prevelika (pred tem mi je bila noro opeta) in ker bom mogla jeseni kupiti nove kavbojke, je neprecenljiv. Moj manjši cilj do morja je, da pridem na okroglo številko - 10 kg. Zadnji teden bom dala maksimalno vse od sebe, po dopustu pa me še čaka delo. Naslednji cilj bom danes zadržala zase in ti ga zaupala kdaj drugič.

Verjemi mi, takšna pot ni enostavna in tudi ne sme biti! Da obrneš svoje življenje na glavo, narediš nekaj dobrega zase, to je pravi projekt, ki zahteva ogromno truda, fokusa in močne volje. Ja, tekel bo pot, mogoče zraven tudi solze, ob telovadbi preklinjaš od bolečin, še posebej naslednji dan, ko se zbudiš z musklfibrom. Ampak je vredno vsake minute, ki jo nameniš zdravemu stilu življenja. Čaka me še dolga pot do cilja, vendar se je veselim. :)

In ne pozabi tudi če kakšen teden ne gre vse po načrtih, če se prekršiš večkrat kot si želela, nič hudega. Še vedno je tukaj nov dan, nov teden, samo vztrajaj in ne obupaj! Bodi vsak dan boljša, tudi padci ti bodo na koncu pomagali, da prispeš do cilja. Uspelo ti bo, kot je uspelo meni. Na koncu boš neverjetno ponosna nase, nova samozavest in dobro počutje sta neprecenljiva.


Sindi, iskrena hvala. S tvojo pomočjo mi je uspelo (mi še vedno uspeva) doseči nekaj, kar si še pol leta nazaj nisem predstavljala, da bom zmogla.


Končno mi je spet všeč moj nasmeh in počutim se bolj samozavestno v svoji koži, ni ga boljšega občutka.

5 komentarjev on "Iskrena izpoved | Moja zgodba o pozabljeni samozavesti, odvečnih kilogramih in pomanjkanju motivacije"

Auto Post Signature

Auto Post  Signature