Top Social

5 misli. 5 trenutkov. | Včasih se zgodi življenje

sobota, 31. marec 2018Sometimes life just happens to you.

Dnevi po novem letu prehitro minevajo in v samo treh mesecih se je zgodilo že ogromno stvari. Čas me je v zadnjem mesecu enostavno povozil, in za samo testiranje izdelkov kot tudi pisanje bloga mi ga ni ostalo veliko. Kočno so dnevi daljši in svetlejši, zato svetloba pri fotografiranju ne bo več ovira in posledično bom lahko napisala več objav. 

Mesec Januar - prometna nesreča in nakup novega avtomobila

Dogodka se ne spominjam rada, je bila pa precej velika lekcija v mojem življenju. Sekunda ali dve, kadar nisi pozoren na cesto, sta lahko dovolj. Še sama ne vem kako točno se je zgodilo... ko sem opazila, da se kolona avtomobilov pred mano ustavlja, je bilo prepozno, da bi se lahko pravočasno ustavila. Na srečo smo bili vsi nepoškodovani in ostalo je pri materialni škodi. Bil je ogromen šok in od takrat naprej sem na cesti še stokrat bolj previdna. Ker se skoraj 20 let starega Meagana ni splačalo popravljati, sem mogla kupiti nov (beri: rabljen) avto in to čimprej, ker se vsak dan vozim v službo. Imela sem omejen 'budget', ki sem ga glede na stanje na avto.net mogla malo povečati. Lahko bi rekla, da je bil dogodek sreča v nesreči, saj sem zato našla moj sanjski avto - vedno sem govorila, da bom enkrat imela belo Kio Rio, majhno 'jajčko', ki bo za prevoz v službo in domov čisto dovolj. V Rogaški Slatini sem našla moj avto v rjavi barvi in na prvi pogled vedela, da si želim točno to. 1.2., dan pred mojim rojstnim dnevom, smo uredili vse papirje in Kia Rio je bila končno moja. Alen me je zabaval, da sem si privoščila drago darilo, jaz pa sem bila presrečna, da sem našla super avto, ki mi zaenkrat dobro služi.

Mesec Februar - zaljubljena v zelene rastline, praznovanje rojstnega dne in rojstvo Maše

Postala sem čisto obsedena z zelenjem v stanovanju. Rastline naredijo dom bolj domač in topel, pa tudi zahtevne niso glede oskrbe. Alen me že grdo gleda, ker tu pa tam privlečem domov kakšno novo rastlino, ampak si ne morem pomagat, ker so tako lepe. Monstera se mi zdi vsak dan večja in je res prava lepotica. Če bi imela več prostora, bi verjetno kupila še kakšno zeleno rastlino več. :)
2. februarja sem praznovala svoj rojstni dan, 26. let. Praznovala sem s svojimi najbližjimi, se podružila in to mi pomeni največ. Dobra družba, hrana in soba polna smeha. Zdi se mi, da po 20. letu leta kar bežijo, kaj bo šele po 30-ih. Šalo na stran, dejansko se vsak dan bolj zavedam kako pomembno je resnično živeti in na tem bom delala vsak dan, vsako leto... do konca. 
V sredini meseca pa je bil napočil čas za novo veselje, prijateljica je rodila in na svet je pokukala prikupna deklica Maša. Punca je še sedaj prava šarmerka. :)

Mesec Marec - sprejemanje novih pozitivnih odločitev

V začetku meseca je rodila tudi druga prijateljica, simpatičnega fantka z imenom Lovro. Ponovno je bilo prisotno neizmerno veselje, darilo zanj in Mašo sem kupila že v mesecu januarju, tako neučakana sem bila, da ju lahko spoznam. Komaj čakam, da vidim še Lovrota in prijateljico. Mamice ste res zakon, mi ''tete'' bomo pa z veseljem razvajale. :)
V marcu sem začela izvajati intenzivno vadbo Focus T25 (kolikor uspem), ne zato, ker se bliža poletje, temveč zato, ker želim imeti zdravo telo in si povrniti samozavest. Vedela sem, da me sama telovadba ne bo pripeljala do želene točke, največjo spremembo sem morala narediti pri prehrani. Dovolj je bilo izgovorov, slabih dni, nemotiviranosti... !! Pisala sem Sindi (ustvarja blog Sindiana Jones), ki svetuje glede prehrane, kupila sem osebno tehtnico in toliko motivacije že dolgo nisem imela. Veselim se rezultatov, veselim se najinega plana, do takrat vem, da bo potrebno trdo delo, saj nikoli ni bilo lahko uvesti nove spremembe v življenju. Že peti dan sem brez sladkorja in kruha, ne spomnim se kdaj se je to zgodilo nazadnje in počutje je več kot odlično. So me v teh dnevih mamile sladkarije? Oh, ja, še prevečkrat, a nisem niti enkrat posegla po pecivu v službi in sveže pečenih čokoladnih navihančkih, ki sem jih spekla za obiske. Tokrat sem 'all in', pa tudi priprava hrane me ni še nikoli tako veselila kot me sedaj. Imam to! In hvala Sindi, ki je super punca in mi je vlila ogromno motivacije. O rezultatih bom seveda poročala in napisala kakšno objavo na to temo. :) Vesela sem, ker sem prišla do te točke, da bom spremenila nekaj, kar je že nekaj časa najedalo mojo samozavest. Zdrav duh, v zdravem telesu je moja motivacija.
Zadnja novička, ki jo želim deliti pa je, da sem se odločila za lasersko odstranjevanje dlačic nad zgornjo ustnico. Odkar sem prenehala jemati kontracepcijske tabletke, sem opazila, da so dlačice nad ustnico postale močnejše in temnejše, mogoče je bilo to samo v moji glavi, ampak mene je precej motilo. Malo sem si preračunala koliko bi me stalo voskanje vsak mesec in odstranjevanje z laserjem, odločila sem se za drugo možnost in srčno upam, da bo pomagala. Nekaj dni nazaj sem opravila prvi obisk. Samo lasersko odstranjevanje dlačic me ni bolelo, na trenutke je rahlo zaskelelo, ni pa bilo neprijetno. Ko bom opravila vse tretmaje, bom na blogu predstavila mojo izkušnjo. :)


Sporoči mi, če so ti takšni zapisi všeč.
 

Želim ti lepe, mirne in vesele velikonočne praznike.


1 komentar on "5 misli. 5 trenutkov. | Včasih se zgodi življenje"
  1. Vanja, čudovit zapis. Vesela sem zate, za tvojo motvacijo, da skrbiš za svoje zdravje. Vesela, sem , da delaš na sebi, saj veš, tvoje telo, tvoje počutje, vse se bo poznalo v tvoji duši. Vesela sem takšnih sproščenih objav, ki pokukajo v tvoje dogajanje. In se veselim nove. :)*

    OdgovoriIzbriši

Auto Post Signature

Auto Post  Signature