Top Social

Je kolagen v prahu pot do močnejših las, lepših nohtov in čvrstejše kože?

četrtek, 03. avgust 2017Verjetno ti je že znano, da je kolagen povezan s tem, kako močni so tvoji lasje in nohti ter kako čvrsta in gladka je tvoja koža. Po 20. letu začnemo izgubljati kolagen in to se nam počasi začne kazati na laseh, nohtih in koži. Ravno zaradi tega razloga sem se odločila, da kolagenu dam priložnost in ga testiram 3 mesece. Dnevna rutina s kolagenom, ki sem ga pridno in redno uživala, je pokazala nekaj svojih rezultatov. V prvih dveh objavah si lahko še enkrat prebereš več o pomenu kolagena in kako sem ga vključila v svoj vsakdan, tokrat pa ti predstavljam spremembe, ki sem jih opazila na svojem telesu ob rednem dodajanju Medexovega kolagena v prahu v svoj najljubši napitek.

Lasje: Imam dolge, bolj goste in popolnoma ravne lase. Včasih me je predvsem motilo moje visoko čelo (do sedaj sem se že z njim sprijaznila), sem pa opazila ob robu lasišča na novo zrasle lase in so na vrhu čela to praznino tudi malo zapolnili, kar mi je zelo všeč. Čeprav sama nisem opazila pretirane spremembe v gostoti las, pa sem zagotovo v dolžini. Dobila sem kar nekaj pohval 'kako so ti zrasli lasje in kako lepe imaš' ali 'kako dolge lase že imaš'. Ker so moji naravni lasje pepelnato rjavi, imajo bolj dolgočasno barvo, se mi zdi, da imajo sedaj na vrhu lasišča lepši sijaj - pa nisem pretirano spremenila nege las. 

Nohti: Iskreno povedano sem imela nekaj problemov, saj še vedno znam pod pritiskom grizti nohte (vem, grda razvada!). Na koncu mi je le uspelo in moji nohti so na dobri poti. Precej hitro rastejo in so tudi močnejši kot ponavadi.

Koža: Priznam, da nisem pričakovala pretirane spremembe na koži, saj trenutno uporabljam pri svoji dnevni/večerni negi kvalitetne izdelke. Vendar sem po treh mesecih pitja kolagena zaznala, da je moja koža na obrazu lepa, še lepša kot pred uživanjem napitka. Čeprav imam ponavadi kakšen manjši izbruh nepravilnosti, pa si upam trditi, da jih je bilo v tem obdobju manj kot ponavadi. Na otip je koža na obrazu in po telesu čvrstejša, prožnejša in sijoča, in sem tudi prepričana, da je bila pred pitjem drugačna. 


Kolagen v prahu mi je v treh mesecih doprinesel veliko pozitivnih lastnosti in rezultatov. Seveda je bilo za doseg rezultatov potrebno vložiti nekaj časa, truda in vztrajnosti, ampak sem z rezultati zadovoljna. Pri laseh sem pričakovala, da se bodo mogoče bolj zgostili in izboljšali, saj si občasno privoščim barvanje. Čeprav niso pretirano uničeni, verjetno potrebujejo svoj čas za obnovo ali pa daljše obdobje uživanja kolagena. Če si mnenja, da ga potrebujejo tudi tvoji lasje, nohti in koža, bi ti ga priporočila. Verjamem, da vnos kolagena na vsakega posameznika vpliva različno, če imaš probleme z lasmi, bo učinek pri tebi lahko še boljši. Preizkusi ga tudi sama in se prepričaj. 

Medexov kolagen v prahu 
najdeš v drogerijah, lekarnah in živilskih trgovinah ali na njihovi uradni strani
www.medex.si.
*Zapis je nastal v sodelovanju z Medexom. Moje mnenje je podano iskreno in pisala sem o rezultatih, ki sem jih opazila na sebi.


4 komentarji on "Je kolagen v prahu pot do močnejših las, lepših nohtov in čvrstejše kože?"
 1. Tvoji laski so extra hitro zrastli, to še jaz potrdim in tudi to, da imaš čudovito kožo :),lepotička si.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Prava griva je, mislim, da rabijo moji lasje počasi frizerja. :D Hvala. :*

   Izbriši
 2. Toliko pohval preberem, da si ga bom mogla tudi sama kupiti! Sem prebrala še Anino objavo in vidim, da sta obe prišli do podobnih ugotovitev. Predvsem mi je všeč, da se vidi rezultat tako na laseh kot tudi na nohtih :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Poskusi in boš videla kako ti bo, jaz mislim, da boš zagotovo našla oz. opazila kakšen pozitiven učinek. :)

   Izbriši

Auto Post Signature

Auto Post Signature