Top Social

Potrebujem spremembo in novo tedensko rutino

petek, 30. junij 2017

Tokrat pišem s popolnoma prazno glavo in niti ne vem kje naj začnem. Vem, da potrebujem novo rutino, in vem, da moram kar nekaj stvari v življenju spremeniti, če želim, da bo enkrat boljše. Zadnje čase je v službi precej stresno, zgodilo se je kar nekaj stvari, ki so mi popile vso energijo in pozitivne misli. Posledično se to pozna na moji motivaciji in nasploh volji, včasih niti ne vem več kaj si v življenju resnično želim. Včasih se mi zdi, da bi bilo lažje posneti video in deliti mnenja o izdelkih, posneti kakšen vlog, ampak še nisem zbrala dovolj poguma in si niti ne predstavljam kako bi izpadlo. Nekaj stvari moram čim prej spremeniti in zagotovo 'get my life back on track'.

POPOLDANSKI SPANEC - je že skoraj del vsakodnevne rutine. Iz službe pridem domov s polno glavo in moj počitek se ponavadi spreobrne v spanje. Včasih tudi po 2 uri in v tem času bi lahko naredila druge stvari, ki so bolj koristne. Zvečer sem budna kot sova in seveda potem ne zaspim pred 12 uro ponoči - tipičen primer začaranega kroga.

PISANJE BLOGA - jezna sem nase, ker ne objavljam večkrat na teden. Potrudim se, da objavim 1 blog na teden, 2 zelo težko. Februarja in marca sem res bila zelo pridna in napisala največ objav v mesecu. Gneča se je končno malo sprostila in imela bom več časa, sploh, če si bom stvari pametno razporedila. Prav tako se ne mislim več obremenjevati s tem kolikokrat na teden objavim, saj si povzročam samo dodatni stres. Čeprav priznam, da to obremenjevanje pride podzavestno, pa naj si še tolikokrat rečem: ''Vanja, ne obremenjuj se.''. Ni mi vseeno za moj blog in vas, drage moje bralke.

PREVEČ STRESA?! - ker sem že bila ravno pri stresu, ga obvezno moram zmanjšati. Ko grem iz službe, moram negativne stvari odmisliti. Adijo stres, ne potrebujem te! Ne smem se več obremenjevati glede malenkosti in predvsem službe, čeprav se trudim, mi včasih ne uspe. Ampak mora mi - od danes naprej moram delati na pozitivnem mišljenju in energiji! Čeprav verjamem, da bo kdaj prišel tudi slab dan.

ZDRAVA PREHRANA - če sem že naredila velik napredek pri gibanju (ja, še vedno telovadim in nisem obupala - ploskam sama sebi!), pa me pri hrani še vedno čaka. Samo še malo več kot mesec dni je do morja in verjetno mi bo ta misel služila kot dobra motivacija. Čeprav se vsako leto prepozno lotim izziva na poletje, sem se odločila, da to ne sme biti poletni izziv, ampak življenjska rutina oziroma sprememba. Odkar telovadim se počutim veliko boljše, in ko spremenim prehrano, bo počutje še toliko boljše. Žal spadam med zelo sladkosnede ljudi in dvomim, da se bom med poletjem odpovedala kepici sladoleda. :) Tudi pregrešila se bom in pojedla slasten burger iz Punkta, ampak, če bom ostale dneve zdravo jedla, se tu pa tam nezdrav obrok ne bo poznal. Živimo samo enkrat! :)

ORGANIZACIJA - manj Facebooka, manj jamranja, več posvečanja pomembnim stvarem, več dela in pozitivne energije ter motivacije, pa bo organizacija tudi boljša. Najti moram tudi nov sistem za testiranje izdelkov, s katerim bom čimprej in kvalitetno stestirala vse, ki čakajo na uporabo v predalu.

Prosim, ne vzemi tega zapisa kot jamranje, saj srčno upam, da je ta zapis pot do spremembe, manjše ali večje. Če imaš kakšen predlog ali nasvet, kako lahko kaj izboljšam, mi lahko napišeš v komentar ali pod zasebno sporočilo. Trenutno me razveseljuje misel na dopust, saj grem 7. avgusta na morje s fantom in prijatelji. Konec septembra pa greva s sestro v Barcelono (mogoče pa takrat posnamem prvi video/vlog). Komaj čakam! :)
10 komentarjev on "Potrebujem spremembo in novo tedensko rutino"
 1. Jeej spremembe so zakon in držim pesti, da se znebiš rutine, ki ti ni všeč. Ko si tako zaspana popoudan, pojdi ven v naravo. Na sprehod. Brez telefona, dihaj globoko in opzauj vse te barve, vonje in glasove. Obljubim ti, da bos po enem tednu spet nazaj in se bos prebudila, ko prides iz sluzbe. Spala bos pa lahko ze dosti prej ;)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Ana, hvala za tvoj komentar. :* In se strinjam s tvojim nasvetom, res moram večkrat v naravo, verjetno se bom tudi prej znebila stresa. Odkar sem se preselila veliko manj hodim na sprehode, ker priznam, da mi še vedno okolica ni najbolj domača. :)

   Izbriši
 2. Vanja, ti kar preklopi na YT, te bom z veseljem spremljala. :D Sicer pa verjamem, da je neizmerno težko kolebati med službo, pisanjem objav in drugimi stvarmi. Jaz tega praktično ne zmorem, oz. se mi ne da, ker nimam pravega zagona. Sploh poleti, se mi zdi, da je toliko stvari, ki jim raje posvetim svoj čas :D O popoldanskem spancu pa sploh ne bi, se mi zdi, da ko enkrat začneš z njim in ga inkorporiraš v svojo rutino, se ga sploh ne moreš rešiti. Jaz sem v svojih "najboljših" časih zakinkala za 4-5 ur, ampak pri meni je bil ta celoten upad energije vezan na pomanjkanje železa itd.
  Skratka, navijam za youtube. ;)

  OdgovoriIzbriši
 3. Vanja, res super zapis in povem ti, da sem se tudi jaz našla v tem in te razumem. Sicer službe nimam, sem pa jo imela in sem samo spala, saj sem bila celi čas v pogonu. Ta vročina tudi naredi svoje; motivacija in inspiracija kar izgineta.

  Bi ti pa svetovala to, da se res ne obremenjuješ glede bloga. Res je, da padejo ogledi in celotna statistika, vendar ne pozabi, da si na prvem mestu ti, tvoje življenje in navsezadnje tudi zdravje/počutje.

  Zadihaj, naredi plan, ki se ga probaj držat in pojdi v naravo. Sprehodi v naravo, mrzli napitki in kakšna kavica s prijateljico napolnijo energijo. <3

  In ja - YOUTUBE <3 sem vsekakor za in bi te z veseljem spremljala!

  xx

  OdgovoriIzbriši
 4. Vsi kdaj zapademo v tako počutje in se nam zdi, da bi lahko naredili toliko več, kot nam v resnici uspe. Ampak jst se tolažim s tem, da morajo tudi taki dnevi priti, da smo v ravnovesju. Balance is everything. Mora biti tudi malo neproduktivnih dni, da potem toliko bolj cenimo produktivne. :)
  Ti pa tudi jaz priporočam kakšen sprehod v naravi ali pa kar kakšen solo dance party v sobi :) Meni dobra glasba vedno pomaga!
  Se pa že veselim tvojega YT kanala! <3

  OdgovoriIzbriši
 5. This is by far my favorite beauty blog. I can relate to all the posts on this blog and have learnt tremendously from here. Housewives like me really get refreshed with such blogs.

  OdgovoriIzbriši
 6. The theme of your blog is very fresh and lively ! I also love makeup . Thanks for the honest review , i am looking forward to more reviews

  OdgovoriIzbriši
 7. Skrbnik spletnega dnevnika je odstranil ta komentar.

  OdgovoriIzbriši
 8. I really appreciate your post. Thanks for sharing such an useful information.

  OdgovoriIzbriši
 9. I read this article. I think You put a lot of effort to create this article. I appreciate your work.

  OdgovoriIzbriši

Auto Post Signature

Auto Post Signature