Top Social

Moja jutranja rutina s kolagenom

nedelja, 11. junij 2017

Kolagen je zadnje čase popularno prehransko dopolnilo proti staranju. Veliko se uporablja tudi pri izdelavi krem, vendar je molekula kolagena prevelika, da bi prehajala skozi kožo. Kreme zato ne delujejo in končnega učinka ne opazimo. Po drugi strani verjamem, da ima kolagen kot prehransko dopolnilo veliko pozitivnih in koristnih lastnosti, o katerih govorijo določene študije. S pitjem kolagena lahko svojemu telesu naredimo uslugo, upočasnimo proces staranja in izboljšamo počutje. V prvem članku si lahko prebereš nekaj osnovnih podatkov o kolagenu.

Prednosti pitja kolagena

Redno pitje kolagena v prahu lahko vodi do številnih pozitivnih učinkov:

izboljšuje teksturo kože in njeno čvrstost
pospeši rast nohtov in las
izboljšuje zdravje sklepov in pri kosteh povečuje njihovo trdnost
izboljšuje prebavo
zmanjšuje apetit
izboljšuje kvaliteto spanca
zmanjšuje nastanek novih gubic in vlaži kožo


Za boljše rezultate moramo v kombinaciji s kolagenom zaužiti veliko vitamina C in E, ki ju vnesemo v telo z zdravo in uravnoteženo prehrano (s sadjem in zelenjavo, oreščki, avokadom). Vitamin C je ključen ko-faktor pri biosintezi kolagena, ki je pomemben obrambni proces proti staranju. Prav tako je za boljše rezultate priporočljivo piti kolagen vsak dan, neprekinjeno vsaj 3 mesece.

Moja jutranja rutina s kolagenom v prahu 

V svojo rutino sem uvedla redno pitje kolagena, izmed vseh sem izbrala Medexovega. V mesecu in pol sem ga pridno pila vsak dan. Čeprav sem oseba, ki večkrat težko uvedem novo rutino, mi je napitek s kolagenom predstavljal neizmerno veselje in sem ga brez problema vključila v svoj vsakdan. Kolagen lahko uživaš najlažje tako, da si 2 merici vmešaš v svoj najljubši smoothie, dodaš v vodo, zmešaš v svoj jutranji zajtrk z ovsenimi kosmiči ali pa ga dodaš v napitek po tvoji izbiri

Okusen napitek s kolagenom vsebuje: 
- 2 merici Kolagena v prahu (Medex)
- vodo
- lističe mete
- stisnjen sok ene limone (lahko tudi pomaranče)
- agavin sirup (po želji)  

Odličen smoothie s kolagenom:
- 2 merici Kolagena v prahu (Medex)
- jagode
- pol banane
- riževo mleko z mandlji
- pest zamrznjenih ali svežih malin
- žlica Chia semen (poljubno)

Ali sem po mesecu in pol že opazila rezultate? 

Čeprav je prehitro, da bi pisala o večjih spremembah, pri vsakodnevnem pitju Kolagena v prahu, sem kljub temu zaznala nekaj pozitivnih učinkov. Ker sem, priznam, bolj lena pri negi telesa in ne uporabljam negovalnih krem vsak dan, sem opazila, da je moja koža manj suha in mehkejša. Koža na obrazu je sijoča, lepa in zdrava, čeprav vsak dan pridno skrbim za njo, se mi zdi, da je tudi kolagen pripomogel k temu. Pri laseh sem opazila, da so se mi ob robu lasišča pojavili novi, krajši laski.

Na www.medex.si spletni strani lahko izbiraš med različnimi prehranskimi dopolnili iz kolagena.


*Zapis je nastal v sodelovanju z Medexom.
1 komentar on "Moja jutranja rutina s kolagenom"
  1. Vanja ta recepta bi pa takoj preizkusila. Vesela sem, da ti kolagen ustreza in da opažaš prve rezultate. Nekaj časa verjetno rabijo, da se zgodijo ampak že to, da imaš lepo kožo je veliko. Si pa kolagen ujela v čudovitih podobah.

    OdgovoriIzbriši

Auto Post Signature

Auto Post  Signature