Top Social

5 nasvetov: Začni svoj teden polna motivacije in dobre volje

petek, 17. februar 2017

Vsaka ima kdaj slab dan, ki se lahko zavleče v slab teden. Naj bo razlog služba, prepir ali neka stvar, ki nas preganja že ves teden. Mislim, da ni razloga, da bi slabo voljo odnesle s seboj še v naslednjega. Vse slabe stvari moramo pozabiit in se spomniti tistih dobrih. Tudi meni se je že zgodilo, da se je slab dan zavlekel v ves teden, ampak z novim letom sem začela delati na teh stvareh ter razmišljati bolj pozitivno. V življenju začni gledati naprej in ne nazaj. Iz napak se učimo in nas zagotovo naredijo močnejše. Naštela bom 5 stvari, ki meni vedno pomagajo. 

KAVO S PRIJATELJICO

Prijateljice imajo pravo zdravilno moč, vsaj pri meni. Zelo rada si vzamem čas za njih, ni ga boljšega kot sta kava in klepet o vseh možnih stvareh. Vedno sem veliko boljše volje, saj so moje prijateljice res čudovite osebe. :) Čas, ki si ga vzamem za njih, ni nikoli zapravljen v prazno. Zato si med vikendom le vzemi tisti dve uri, pokliči prijateljico in pojdita na kavo ali čaj.

POSPRAVI PROSTOR V KATEREM SE NAJVEČ ZADRŽUJEŠ

Nisem obsedena s čistočo, daleč od tega, se pa v prostoru veliko boljše počutim, če je pospravljen. Med tednom sem po malem pospravljala stanovanje (če slučajno bere Alen, da ga ne bom potem vsega užaljenega poslušala cel dan - ja, tudi on je pomagal :D ). Stanovanje je v večini pospravljeno in med vikendom bom imela več časa za druge stvari. Kadar imam vikend preveč natrpan, takrat na hitro pospravim tiste večje stvari. Seveda ni vsak teden enak in imam večkrat tiste lene dneve, ampak verjemi mi, da se boš počutila bolj sproščeno. Tako se boš ukvarjala s stvarmi, ki te veselijo in naša misija za popoln začetek tedna bo uspešna. 
P.s. ne pozabi med pospravljanjem poslušati glasbo (na moji playlisti: Alvaro Soler - Volar). Stavim, da boš prostor prej pospravila. ;)

RAZVAJAJ SE!

Le katere ne bi razvajanje osrečilo. Če imaš doma kopalno kad, potem si ob večeru obvezno privošči kopel s svojo najljubšo kopalno bombico, svečkami in knjigo ali pa poglej kakšen dober tutorial. Posveti se tudi obrazu in si naredi masko (priporočam Montagne Jeunesse in Flow masko za obraz), ki te bo sprostila in pomirila. Privošči si glineno masko za stopala ali pa masko za lase. Kupi si kos tortice in se posladkaj, delaj vse, kar te bo osrečilo.

IZOGIBAJ SE NEGATIVNI ENERGIJI

Zadnje čase se mi zdi, da je internet poln slabih, groznih novic in res se najde veliko stvari, ki te lahko hitro spravijo v slabo voljo. Sama sem prenehala brati novice in gledati določene vsebine, ki bi potencialno slabo vplivale name. Zagotovo čez vikend uporabljaj manj socialnih omrežij in se posveti sebi. Prav tako se je včasih potrebno izogniti ljudem, ki v naša življenja prinesejo stres in negativno energijo. To še ne pomeni, da smo nesramni, ampak, da je naše počutje na prvem mestu. :) Velikokrat se preveč obremenjujemo s tem, kaj si drugi mislijo o nas. Delaj to kar si ti želiš, če te nekdo pri tem podpira, je čudovit občutek, če te ne, nič hudega - pomembna je tvoja sreča.
Priporočam branje: Sarah Knight - The Life-Changing Magic of Not Giving a F**k.

POJDI NA SPREHOD ALI TELOVADI VSAJ 20 MINUT

Svež zrak je vedno dobra ideja! Mene napolni z energijo, zbistrim si misli in največkrat sem potem tudi bolj produktivna. Tudi telesna aktivnost vedno pripomore k boljši zbranosti, takrat se znebim frustracij in na koncu je občutek odličen. Zadnje čase priznam, da v tem nisem najboljša, ampak se bom potrudila in to izboljšala. Za rojstni dan sem dobila od mami trenažer. Prvo kar mi je padlo na pamet je bilo 'kam za vraga bom dala to ogromno zadevo?!', ampak bom vsaj naredila nekaj za sebe. Hvala mami za darilo, dokler bo zunaj še takšno kislo vreme, ga bom pridno uporabljala oz. začela uporabljat. Do sedaj sem ga 2x - definitivno moram biti bolj pridna. :) Torej, kaj sem želela povedat, je to, da vključi v svoje življenje gibanje, saj boš hitro postala bolj pozitivna in motivirana.


To so moji nasveti, ki upam, da te bodo motivirali in spravili v dobro voljo. Še vedno si je dobro prebrati tudi kakšno lepo misel, ki te bo napolnila s pozitivno energijo. Spodaj mi lahko napišeš, kako pa se ti motiviraš ob slabih dnevih. Zelo vesela bom tvojega komentarja in kakšnega nasveta. :)


''Always be positive!''


6 komentarjev on "5 nasvetov: Začni svoj teden polna motivacije in dobre volje"
 1. Bravo, super objava! Se strinjam z naštetim. In tole knjigo nujno rabim :)

  OdgovoriIzbriši
 2. Vanja moj življenjski motO: izogibanje negativnim ljudem in vse, popolnoma vse se zgodi z nekim razlogom. krasna objavica, pridno se drži svojih pravil. kavica s tabo, še boljše kosilo, maske in šoping bi meni V SEKUNDI POLEPŠALE DAN:):):)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Ja res je. Sebe je potrebno dat na prvo mesto. :)
   Ne vem kako sem lahko pozabila na ŠOPING!!! :D Kavica s tabo mi pa itak vedno polepša dan oziroma kar cel mesec. :) :**

   Izbriši
 3. Super objavo :) knjigo pa bilo fanj naročit ;)

  OdgovoriIzbriši

Auto Post Signature

Auto Post Signature