Top Social

Tenerife: Los Cristianos & Playa de Las Americas

četrtek, 06. oktober 2016
Ker letošnje poletje s fantom nisva mogla uskladiti dopusta prej kot v drugi polovici septembra, sva se odločila, da odpotujeva nekam, kjer bo vreme še vedno toplo in se bova lahko kopala v morju. Odločila sva se za Kanarske otoke in sicer južni del otoka Tenerife. Na strani EuroGo sva rezervirala počitnice, dodatno doplača še prevoz iz Ljubljane do Benetk ter nazaj, prav tako tudi Shuttle prevoz iz letališča do hotela in nazaj. Še danes sem vsa zasanjana, ker je to bil eden izmed lepših dopustov v mojem življenju.


Tenerife je največji otok Kanarskega otočja in se iz vseh strani strmo vzpenja proti vrhu spečega ognjenika Teide, ki ga kronajo oblaki. Ta deli otok na dve podnebni coni in sicer na severno vlažno, z bogatim rastjem ter južno sončno in suho. Midva sva seveda izbrala južni del otoka in vreme je ves teden bilo čudovito, sončno, večkrat oblačno, prijetno je pihalo, zato tudi nisi občutil vročine. Ob večerih je bilo približno 24-26°C in brez problema si bil oblečen čisto poletno. Bivala sva v Bungalows Atlantida v mestecu Los Cristianos, ki sva si ga ob rezervaciji izbrala. Čeprav sem si želela bivati v mestu Playa de Las Americas, pa se je izbira mesta Los Cristianos izkazala za odlično potezo.

Los Cristianos

Včasih je bilo staro majhno ribiško mesto, ki se je z leti zelo razširilo in postalo prava turistična atrakcija z ogromnimi hotelskimi kompleksi. Kar je mene najbolj očaralo v tem mestu, je dolga sprehajalna pot ob obali, kjer je ogromno restavracij, barov, kavarn in trgovin. Mesto popolnoma zaživi ponoči, v barih lahko poslušaš glasbo v živo, v restavracijah ponujajo hrano iz vsega sveta in na sprehajalni poti je ogromno ljudi, ki raziskujejo to čudovito mesto. Ta pot pa vodi tudi vse do mesta Playa de Las Americas, kjer sva se en dan po naključno znašla, ko sva odkrila vhod v shopping center, ki naju je popeljal kar v shopping ulico. Playa de Las Americas je zelo živahno mesto, in mislim, da mu z razlogom rečejo 'Tenerifski Miami'. Ulica je bila okrašena z lučkami in levo ter desno je bilo polno trgovin - vse od dragih oblikovalcev pa do Zare, Stradivariusa in Bershke. Ulica za bogataše bi rekla, zato sva se midva le sprehodila po njej. :D Ampak verjamem, da bi vsak našel nekaj zase. Žal mi je samo, ker mesta nisva obiskala podnevi, da bi si lahko še kaj več ogledala. Ampak v sedmih dnevih res težko vse vidiš, ker je otok zelo raznolik in ti ponuja ogromno možnosti za raziskovanje.
Občutek je prekrasen, ko se sprehajaš podnevi ali ponoči po Los Cristianos, ker je čudovito in turistično živahno mesto, zato me je tudi samo vzdušje napolnilo z energijo. 


Če bi se na otok vrnila, bi si definitivno ogledala še klife Los Gigantes, vulkan El Teide, plažo Las Teresitas, Siam vodni park, Playa Las Americas in njegovo plažo, glavno mesto Santa Cruz, sotestko Masca, Puerto de la Cruz, in verjetno bi se še kaj našlo. Na otoku se definitivno splača preživeti dva tedna, da lahko nekaj dni uživaš in vmes potuješ po otoku. Sama najine odločitve, da sva imela bolj umirjene počitnice ne obžalujem, ker sva uživala v vsakem dnevu in občudovala prelepo mestece Los Cristianos. V naslednjem blogu pa bom napisala tudi nekaj besed o dveh plaža, ki sva jih obiskala. Prav tako tudi o dveh živalskih vrtovih - Loro Park in Jungle Park.


''Travel is the only thing you buy that makes you richer.''
2 komentarja on "Tenerife: Los Cristianos & Playa de Las Americas"
 1. Kar žariš na slikicah,itak, ker je bil to vajin super dopust,jaz sicer ne jamram še po dopustu, ampak bi pa imela eno tako spremembo okolja.Jaz mislim, da se boš sem še kdaj vrnila, si ga premalo raziskala:)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Takšen oddih vedno zelo paše. :) Tudi jaz imam tak občutek, da se bom enkrat vrnila, ker se je ta otok zelo prikupil mojemu srcu. :)

   Izbriši

Auto Post Signature

Auto Post Signature