Top Social

COLOR CORRECTING - Do you really need this step in your everyday makeup routine?

petek, 27. maj 2016
Čeprav se je nekaj časa nazaj na veliko govorilo o novem trendu 'COLOR CORRECTING', sem se odločila, da vseeno napišem o tem eno objavo. Gre se za to, da naj bi z barvnimi korektorji skrili nepravilnosti na koži kot so rdečica, rumenkasta mesta in na splošno različno obarvani deli na obrazu. Torej vse, ki imate probleme z neenakomerno poltjo in različno obarvanostjo na obrazu, je to popolna tehnika za vas. V večini primerov lahko neenakomerno polt in rahlo obarvanost na obrazu izenačimo s tekočo podlago in korektorjem ter zakrijemo določene nepravilnosti na obrazu. To je v večini odvisno tudi od tega kako prekrivno tekočo podlago uporabimo. Če nam to še vedno ne pomaga, potem si lahko pomagamo z barvnimi korektorji. 


Preden se spustim v teorijo, bi še rada razjasnila, ali je to resnično neka novost na področju ličenja. Ne, to ni nobena nova pogruntavščina. Profesionalni makeup artisti to uporabljajo že dolga leta, saj se srečujejo z različnimi obrazi in tipi kože. Večina punc skorajda ne potrebuje vseh teh barv na obrazu, zato je pri izbiri potrebno biti previden. Ko gledam določene tutoriale, sama menim, da ne potrebujemo toliko produktov na obrazu. Sploh za dnevni videz, ki je meni osebno ljubši, da je bolj naraven, je ta korak nepotreben. Razen v primeru, če imaš na obrazu nepravilnost, ki jo resnično želiš zakriti - rdečica ali podočnjaki.

Pri izboru barv je pomembno barvno kolo, z njim si se že srečala v osnovni šoli pri urah likovne vzgoje. Le spomni se ga, saj ti bo pri tem v veliko pomoč. Pri izbiri pravilnega barvnega korektorja je pomembna komplementarnost barv, saj se nasprotne barve izključujejo. Torej rdeča nevtralizira zeleno in obratno, rumena nevtralizira vijolično, itd.

Mint/zelena barva - nevtralizira močno rdečo (rosacea, sončne opekline, brazgotine od aken, akne)
Rumena barva - poživi obraz, doda toplino temnejšim poltem, omili roza barvo na obrazu, nevtralizira modrice (tudi v primeru rahle rdečice jo lahko uporabimo)
Barva breskve/oranžna - dobro prekrije/nevtralizira modre podočnjake in temnejše madeže, poživi temnejšo polt
Barva sivke/vijolična - nevtralizira neželeno rumeno barvo in oranžne odtenke, obraz poživi in osvetli
Roza/barva lososa - poživi temne in rahlo zelenkaste predele na obrazu, omili rumeno barvo

http://www.cosmopolitan.co.uk/beauty-hair/makeup/news/a40733/colour-correcting-new-contouring/


Še nekaj nasvetov:

1. Pri nanašanju tekoče podlage ali kremnih pudrov čez barvne korektorje, je potrebno paziti, da se po obrazu ''tapka'' - na mesta kamor smo nanesle korektor moramo puder tapkati. Če bi uporabljale krožne gibe in krožile s čopičem, bi ves predhodni trud izbrisal in ne bi bilo učinka.

2. Barvni korektor uporabi na tistih predelih, kjer je to potrebno in ne po celem obrazu.

3. Če si svetlejše polti, se izogibaj močno oranžnim korektorjem, ampak raje izberi barvo lososa (nežnejši oranžni odtenek), ki bo bolj ustrezala tvojemu obrazu.

4. Če na obrazu nimaš večjih barvnih nepravilnosti, izberi nevtralne odtenke korektorjev (podoben odtenek tvoji polti), ki bodo te malenkosti prav tako odlično zakrili.

5. Če si svetlejše polti in se ti na obrazu vidijo pod kožo modro-vijolične kapilare, še posebej pod očmi, uporabi rumeni korektor in nevtraliziraj te modro-vijolične odtenke.

6. Če si svetle polti in se želiš znebiti rumenega podtona, zmešaj s tekočo podlago lila korektor. Količina naj bo v velikosti graha, s tem boš dosegla svetlejši in sijoč videz obraza.

7. V primeru, da boš uporabila tekočo podlago z lažjo prekrivnostjo, pazi, da ne boš uporabila preveč pigmentiran barvni korektor, saj barve ne boš mogla zakriti.

8. Prav tako v primeru nežnejše rdečice na obrazu predlagam, da raje posežeš po korektorju rumene barve.

9. Pri nanosu pazi, da ne boš nanesla preveč korektorja. Raje nanašaj tanjše plasti in postopoma.Priporočam ogled dveh You Tube posnetkov, če te 'color correcting' bolj podrobno zanima.
''Difficult roads often lead to beautiful destinations.''

4 komentarji on "COLOR CORRECTING - Do you really need this step in your everyday makeup routine?"
 1. Super objava, rada berem poučne stvari, ki še kako prav pridejo.zeloo si se potrudla:)*

  OdgovoriIzbriši
 2. Odlična objava s še boljšimi nasveti! :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala Tamara. :)* Me veseli, da ti je objava všeč. Bom še kdaj kaj podobnega napisala. :)

   Izbriši

Auto Post Signature

Auto Post Signature