Top Social

10 Favourite Makeup Brushes

nedelja, 28. februar 2016


Moja zbirka čopičev ni ogromna, ampak se počasi in pridno povečuje. V mislih imam kar nekaj čopičev, ki si jih želim preizkusiti. Trenutno so mi odlični Real Techniques čopiči za nanašanje tekočih in kremnih podlag ter Zoevini za oči. Definitivno še morem preizkusiti Zoevine čopiče za nanos tekoče podlage, rdečila, pudra v prahu, itd.

Za lepši nanos ličil potrebuješ dobre čopiče. Sama rada uporabljam kvalitetne čopiče, ob enem pa iščem tudi normalno ceno. Odkar sem začela uporabljati čopiče, se jim težko odrečem, in to velja predvsem pri nanašanju senčil na oči. Z njimi je vse preprostejše. Odločila sem se, da bom izmed vseh mojih čopičev izbrala 10 najljubših. Priznam, da je bilo kar težko, ampak v mojem izboru so tisti, ki se jim ne bi mogla odreči.


ČOPIČI ZA OBRAZ

Real Techniques Core Collection - Buffing Brush


Odličen čopič za nanašanje kremnih in tekočih produktov. Z njim nanašam tekočo podlago na obraz, ki jo lepo zabriše v kožo in svoje delo opravi odlično. Mi je veliko bolj všeč kot Expert Face Brush, ki se kupi kot samostojen čopič. Zato je mogoče res edini minus to, da moreš Buffing čopič kupiti v kompletu Core Collection. Je pa res, da najdeš v Core Collection vse 4 čopiče zelo uporabne. Sama sem naročila set čopičev iz Ebaya kakšne 2 leti nazaj, ampak še danes izgledajo enako in jih redno uporabljam ter čistim. Kupila sem jih za 10$, pri nas pa so cene okrog 25€ - razlika je kar velika. Meni zgledajo čisto isti kot originalni, mogoče je oblika malenkost drugačna, ampak se niti malo ne pritožujem, saj so za svojo ceno odlični.

Real Techniques Core Collection - Contour Brush

Uporabljam ga za nanos highlighterja in rdečila za lička, senčenje obraza, matiranje T predela, ... Verjetno bi se dobro odnesel tudi pri zabrisovanju kremnih produktov, saj ima sintetične ščetine. Ker je manjši, je dober tudi za nanašanje pudra v prahu pod očmi. Rada uporabljam manjše čopiče, ker mi omogočajo bolj kontroliran nanos. Enako kot pri Buffing čopiču bi izpostavila edino slabost, da ga moraš kupiti v kompletu. Definitivno je eden izmed mojih najljubših čopičev, zato je tudi med top 10.

Allu - Contour Brush

Je tretji čopič po vrsti iz leve proti desni. Kupila sem ga pri svoji mentorici Jasni Oklešen v času šolanja v Carpus makeup centru. Po tem čopiču res zelo pogosto posegam. Uporabljam ga za senčenje obraza, nanašanje rdečila, pudra v prahu, prav tako se lahko z njim nanaša tekoča podlaga - v glavnem, zelo vsestranski čopič. Prirezane ščetine so zato, da olajšajo senčenje obraza, saj se čopič lažje ''usede'' na obraz.
V Allu trgovini ga ni več možno kupiti, je pa zelo podoben Contour čopič-u, ki je mehkejši in ima daljše ščetine. Priznam, da po njem ne posegam veliko, ampak je prav tako dober čopič.

Zoeva Rose Golden Complete Eye Set -  142 Concealer Buffer

Sintetičen čopič, s katerim lahko lepo zabrišeš korektor. Čeprav mi je še vedno ljubše in lažje zabrisati korektor ali osvetljevalec z blenderjem ali prsti, pa je ta čopič prav tako odličen. Uporabljam ga tudi za prekrivanje rdečice (z zelenim korektorjem). Zadnje čase veliko posegam po njem in mi je zelo všeč, ker ga je enostavno uporabljati. Ena slabost je, da je kar velik in ga ne morem uporabljati za manjše detajle, ampak je prav tako odličen za kakšno dodatno prekrivanje aken. Prednost je ta, da ga je možno kupiti posamezno na Zoevini uradni strani. Ampak bolj priporočam set čopičev, saj je večina opisanih čopičev v tej objavi, ravno iz tega seta. Tako da se cenovno najbolj splača kupiti komplet.

Allu Contoru Brush, RT Buffing Brush, RT Contour Brush, Zoeva Concealer Buffer

ČOPIČI ZA OČI

Zoeva Rose Golden Complete Eye Set - 234 Luxe Smokey Shader


Odličen je za nanašanje senčila po celotni veki. Senčilo s tapkajočimi gibi nanašam na veko in potem še rahlo zabrišem. Čopič ima naravne ščetine, saj se tako zagrabi več produkta oz. senčila ter se ga prenese na veko. Vsekakor odličen čopič, ki ga lahko dobiš v setu čopičev ali posamezno. Čopič najdeš tukaj.

Zoeva Rose Golden Complete Eye Set - 231 Luxe Petit Crease

Zelo rada zabrisujem senčilo v očesni lok, pri različnih lookih s tem ustvarim res lep prehod senčil. Všeč mi je, ker je manjši in tako omogoča natančno zabrisovanje. Prav tako se lahko uporabi za zabrisovanje senčil, ne samo za očesni lok. Ščetine so naravne. Klikni tukaj.

Sigma E35 - Tapered Blending Brush 

Zabrisovanje, zabrisovanje, zabrisovanje! Zelo pomembno, da se ustvarijo lepi prehodi med senčili in zmehčani robovi. Sama ne maram preveč ostrih linij, zato senčila vedno zabrišem in ta čopič je za to delo odličen. Ponavadi ga uporabim na koncu, da vse skupaj lepo povežem v celoto. Ščetine so sintetične in odlično opravljajo svoje delo. Cena na ličila.si je 17,95 €.

Zoeva Rose Golden Complete Eye Set - 237 Detail Shader

Tale čopič je eden izmed boljših, uvrstila bi ga lahko kar med top 3. Všeč mi je, ker je majhen in zato lahko z njim ustvarjam detajle. V primeru, da želim zunanje kotičke očes samo rahlo zasenčiti, mi ta čopič pride še kako prav. Odličen je tudi za nanos senčila pod očmi, v notranje kotičke očes, pod obrvi, ... Res odličen in zelo uporaben čopič z naravnimi ščetinami. Klikni tukaj.

Zoeva Rose Golden Complete Eye Set - 230 Luxe Pencil

Čopič z naravnimi ščetinami, ki je odličen za nanašanje in zabrisovanje senčil pod očmi in nanašanje pigmenta v notranje kotičke oči. Po njem posegam velikokrat, saj zelo rada nanesem senčila tudi na spodnjo očesno veko in zabrišem, se mi zdi, da celoten makeup look poveže v celoto. Najdeš ga tukaj.

Zoeva Rose Golden Complete Eye Set -  322 Brow Line

Ker je sintetičen, je odličen za nanašanje kremnih produktov. Z njim se Nyx-ovi geli za obrvi nanašajo zelo enostavno, verjamem, da bi se prav tako tudi Dip Brow Pomade od Anastasie. Vsekakor se lahko uporablja tudi za produkte v prahu in z njim boš enostavno poudarila svoje obrvi. Ustvariš lahko naraven ali bolj dramatičen videz. Všeč mi je, ker ima krajše prirezane ščetine in trše, a hkrati dovolj mehke. Brow Line čopič mi omogoča dobro kontrolo in natančnost pri poudarjanju obrvi. Čopič lahko naročiš tukaj.

Sigma E35, Zoeva 231, Zoeva 234, Zoeva 230, Zoeva 237, Zoeva 322

Če razmišljaš o nakupu čopičev, definitivno priporočam, da si naročiš en osnovni set za oči in Zoevini kompleti čopičev so odlični in priročni. Kot vidiš, imam večino favoritov ravno od njih. Cena in kvaliteta teh čopičev se mi zdita odlični, zato že varčujem za naslednji komplet čopičev. Super je, ker lahko kupiš čopiče tudi posamezno, ampak se včasih na koncu res ne splača, če jih imaš nekaj nagledanih in jih najdeš v enem setu. Cena res ni majhna, ampak tudi ne prevelika za kvaliteto. Če  imaš v mislih mogoče samo en ali pa dva čopiča, je potem posamično kupovanje dobra ideja. 

Z največjim veseljem bi imela Wayne Goss-ovo kolekcijo čopičev, saj so narejeni ročno in na Japonskem. Verjamem, da je kvaliteta odlična, prav tako je pa temu tudi primerna cena! Japonske čopiče zelo hvalijo in naj bi bili eni izmed boljših (Chikuhodo, Suqqu, Hakuhodo). Definitivno si želim enkrat preizkusit kakšnega.


Upam, da se ti je objava zdela zanimiva. Kateri so pa tvoji najljubši? Mi priporočaš kakšnega, ki ga moram nujno imeti?

''There's no such thing as having too many makeup brushes.''
4 komentarji on "10 Favourite Makeup Brushes"
 1. Tisti contour od Allu je tudi meni top, ga stalno uporabljam za puder :D

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Ja, fajn je. ;) Ti ga bolj za tekoče podlage? :)

   Izbriši
 2. Zoeva čopiči so meni top. Jaz jih uporabljam vsak dan in večina čopičev, ki jih imam mi je res super. Je eden, ki mi sicer ni všeč in me prav srce boli, ko ga bom pošimfala :D :D Ampak vse pa tudi ne more bit super. Mi je pa zanimivo, da je ravno ta čopič pri tebi kot top čopič. Kako različni smo ljudje. :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Res kateri čopič je to? :) Zdej me pa zanima. :P

   Izbriši

Auto Post Signature

Auto Post Signature