Top Social

Bad Makeup Habits To Break

ponedeljek, 18. januar 2016
Mislim, da smo vse punce vsaj enkrat naredile kakšno napako pri uporabi ličil. Mogoče se sama niti ne zavedaš in to počneš podzavestno. Priznam, tudi sama sem kakšno naredila, dokler nisem skozi makeup akademijo in s pomočjo različnih tutorialov te slabe navade tudi odpravila. Predstavila ti bom nekaj najpogostejših slabih navad in nekaj rešitev kako se lahko le teh enostavno znebiš.#1 UPORABLJAŠ ROKO ZA ISKANJE PRIMERNEGA ODTENKA PODLAGE

To je verjetno ena izmed najpogostejših slabih navad. V drogeriji iščeš primeren odtenek pudra in tester naneseš na hrbtno stran roke. Tekočo podlago razmažeš in se ti zdi, da se ujema s kožo, zato kupiš izdelek. Doma tekočo podlago preizkusiš in vidiš, da je pretemna ter se ne ujema s tvojo kožo na obrazu. Tvoj vrat ob obraz sta oba čisto druga zgodba.

Rešitev: Pomembno je, da želiš izenačiti barvo kože na vratu in obrazu. Najlažje je, če tester naneseš na vrat in tako vidiš kateri se ujema z barvo kože na vratu. S tem si boš tudi olajšala delo in ne boš potrebovala nanašati tekoče podlage po vratu. Ten vratu in obraza bo tako enakomeren in čudovit.

#2 ZA PREKRIVANJE NEPRAVILNOSTI UPORABLJAŠ NAPAČEN ODTENEK KOREKTORJA 

Velikokrat se uporabi svetel odtenek za prekrivanje nepravilnosti na obrazu, ki na žalost ni pravilen način. Vemo, da se pri osvetljevanju obraza s tem poudarijo tisti predeli obraza, ki jih želimo izpostaviti. Enako je pri aknah, če bomo uporabile svetlejši odtenek korektorja, bomo jih s tem samo poudarile in pritegnile pozornost na njih. 

Rešitev: Uporabi korektor, ki se barvno ujema s tekočo podlago. Tako boš vse nepravilnosti na obrazu lepše prekrila in jih ne boš poudarila.

#3 PRED NANOSOM TEKOČEGA PUDRA NE NANESEŠ KREME

Prav tako eden izmed pomembnejših korakov, ki ga nekatere punce izpustijo. Če si med njimi, nujno ta korak uvedi pred svojo makeup rutino. Brez nanosa kreme je koža posledično bolj suha in nanos pudra je zelo neenakomeren. 

Rešitev: S pomočjo kreme ustvariš čisto in enakomerno podlago na koži ter od tukaj naprej potem gradiš svoj makeup. Veliko krem ti že dodatno služijo kot primer in s tem povečaš obstojnost tekoče podlage. Uporabljaj kremo s SPF in s tem kožo na obrazu zaščiti pred škodljivimi UV žarki in prehitrim staranjem.

#4 ''PUMPAŠ'' MASKARO

Sama sem potrebovala kar nekaj časa, da sem se odvadila ''pumpati'' maskaro. S tem ko pumpaš maskaro, s krtačko v tubo potisneš vedno več zraka. Več zraka kot pride v maskaro prej se ta posuši. Zraven se prenesejo tudi bakterije, ki se v maskari razmnožujejo. Rok maskare se zaradi tega zmanjšuje.

Rešitev: Da prihraniš svoji najljubši maskari dneve in tvojim očem vnetje, je bolje, da s krtačko nežno zaokrožiš v tubi ali enostavno samo potegneš krtačko iz tube.

#5 PIHAŠ NA ČOPIČE

Če imaš doma čopiče, je super, da se jih naučiš pravilno uporabljati. Poleg tehnike je izjemno pomembna tudi higiena čopičev. Se ti je že zgodilo, da si s čopičem zajela preveč produkta in si podzavestno pihnila na njega. S pihanjem ustvariš odlično igralno polje za bakterije, ki se bodo razmnoževale. Te se bodo ob uporabi čopiča prenesle na tvoj obraz in v tvoje pore ter povzročile nastanek aken.

Rešitev:  Namesto pihanja raje otresi čopič ob roki, paletki ali ob robu mize. Rezultat bo enak in veliko boljši za tvojo kožo.

#6 NE ČISTIŠ ČOPIČEV SPROTI

Čopiči se ne čistijo enkrat na teden ali še slabše, enkrat na mesec. Na čopičih se nabirajo bakterije, in če čopičev ne čistiš sproti, z njimi prenašaš bakterije na svojo kožo. Kar nas spet pripelje do izbruhov na koži. Če iščeš razlog, zakaj se kljub redni negi tvoja koža ne izboljša, lahko razlog tiči ravno tukaj.

Rešitev: Predlagam, da čopiče po vsaki uporabi očistiš z antibakterijskim sprejem in vsaj dvakrat na teden tudi dobro umiješ. Perfektno bi bilo, če bi čopiče umila po vsaki uporabi in jih razkužila. P.s. poskusi uporabiti antibakterijski sprej od Makeup Revolution, ki ima zelo prijeten vonj.

#7 PRED SPANJEM SI NE OČISTIŠ LIČIL Z OBRAZA

Velik NE!, v primeru, da to prakticiraš. Koža z ličili ne more dihati normalno in spanje z njimi povzroča izbruhe aken, ker ličila mašijo pore. Koža mora ponoči dihati in se spočiti, drugače je naslednje jutro neenakomerna in nečista, ki zjutraj niti malo ni pripravljena na ponoven nanos ličil.

Rešitev: Če si preveč utrujena, ali se ti mudi, vedno imej ob sebi in ob postelji čistilne robčke, s katerimi si boš pred spanjem očistila kožo. Zjutraj se boš zbudila bolj sveža in počutila se boš čisto.

#8 NANAŠAŠ BRONZER ČEZ CEL OBRAZ

Danes je bronzer tisti produkt s katerim znamke služijo. Vse kar morajo narediti je, da napišejo, da se z njim lahko delajo konture. V večini primerov imajo vsi ti bronzerji topel odtenek, ki ni namenjen senčenju obraza. Obraz senčimo s hladnimi toni. Bronzer se uporablja, da na obrazu pričaramo bolj zagorel videz. Z njim seveda ne smemo pretiravati, saj želimo doseči ''kissed by a sun'' videz. Večkrat lahko vidiš na puncah, da so preveč zagorele v obraz in preveč ''oranžne'', ker pretiravajo z uporabo bronzerja in tega nanesejo po celotnem obrazu.

Rešitev: Bronzer nanesi tja, kjer si pred tem svoj obraz osvetlila - torej na tiste točke obraza, kjer nas sonce najprej obsije. Bronzer z nežnimi gibi roke nanesi na sredino čela, vrh nosu, brado in lične kosti. Tako boš ustvarila čudovit, rahlo zagorel videz kože.


Upam, da so ti nasveti pomagali in boš se znebila svojih slabih navad. Naj bo leto 2016 polno dobrih sprememb, ki nam dobo olajšale vsak dan. Sporoči mi, če ti je bila ta objava všeč in bom poskusila še večkrat napisati uporabne nasvete.


''Your life does not get better by chance, it gets better by change.''

xoxo Vanja

2 komentarja on "Bad Makeup Habits To Break"
 1. Odlični nasveti! :) Moj edini greh je (in je velik, priznam) ta s čiščenjem čopičev.. :P Sem packa!
  In priznam, da sem že fasala izbruh aken zaradi tega in malce oteklo veko. Ful zabavno (imam občutljive oči, očitno..) :P. Tako da.. ja. Ups. HM.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala. :) Ojoj.. vidiš, zato je pa fajn, da jih sproti čistiš. :D

   Izbriši

Auto Post Signature

Auto Post Signature