Top Social

BLOGMAS #3: DIY Chai Latte

sreda, 02. december 2015
Pozimi je potrebno naše brbončice razvajati s toplimi in slastnimi napitki, še posebej v mesecu decembru. Že nekajkrat sem si v gostilni naročila Chai Latte (David Rio znamka) in mi je tako okusen, da bi ga lahko pila vsak dan. Po internetu sem brskala, ampak na žalost nisem našla istega, imajo pa v Intersparih Chai Latte, ki ga morem definitivno kupit in poskusit. Sem pa našla dobro alternativo in to je recept za doma pripravljen Chai Latte. 

Sestavine:

50 ml celjonskega ali assam čaja ali drugega črnega čaja
200 ml mleka 
1 žlička začimbne mešanice za Chai

Sestavine za začimbno mešanico:

75 g mletega cimeta
20 g mletega ingverja
35 g mletega koriandra
25 g mletih nageljnovih žbic
25 g kardamoma
30 g rjavega sladkorja
20 g vanilijevega sladkorja bourbon (Kotanyi) in
5 g mlete bourbon vanilije


Priprava: 

Zmlete začimbe zmešaj med seboj in jih skupaj z sladkorjem zdrobi v terilnici oz. možnarju za začimbe. Začimbno mešanico nato stresi v posodo in shrani na mesto, kjer ti bo vedno na dosegu, ko se ti bodo pocedile sline po napitku. 

Skuhaj čaj in ga 50 ml odlij v predhodno ogreto skodelico. Mleko speni in ga prelij čez čaj. Začimbno mešanico potresi po vrhu spenjenega mleka in postrezi najboljši zimski napitek. 


P.S. - manjši navesti

V trgovini žal niso imeli mletega koriandra, zato sem ga zmlela v kavnem mlinčku. Doma tudi nimam terilnice (vidim, da jo bo potrebno kupiti), zato sem sladkor zmlela v mlinčku (lahko bi dala kar sladkor v prahu :D) in vse začimbe sem premešala kar z žlico. Če ti napitek ni dovolj sladek, si ga lahko na koncu še dodatno sladkaš. Chai Latte je čisto božičen, dišeč in slasten, zato ga resnično priporočam vsem ljubiteljem začimb in čajev. Če te zazebe, si hitro skuhaj Chai Latte, da te bo pogrel.  

Upam, da ti bo napitek všeč. Sporoči mi v komentarju, če si si ga naredila. Če ti je bila objava všeč, jo podeli med prijatelje. :) 
xoxo VanjaPost Comment
Objavite komentar

Auto Post Signature

Auto Post  Signature