Top Social

BLOGMAS #20: Looking Back On My Year

nedelja, 20. december 2015
Res sem si želela napisati nekaj, kar me bo spominjalo na leto 2015, ki je bilo zame pomembna prelomnica v mojem življenju. Še najboljše se mi je zdelo, da ta zapis podelim s teboj, ki rada prebiraš moje objave in me tako lahko še bolje spoznaš. :)

Source: http://maxwellswaterloo.com/?p=205
Začela bom z eno največjih in daleč najboljših odločitev v mojem življenju. Novembra 2014 sem se odločila vpisati v makeup akademijo. Verjetno ni bila ena izmed najlažjih odločitev, ravno zaradi denarja, ampak če poslušaš svoje srce in imaš željo, moraš slediti svojim sanjam. Tako sem v novo leto vstopila že z mislijo, da se bo v marcu veliko kaj spremenilo. Mislim, da sta januar in februar precej hitro minila, dokler ni prišel marec in navdušenje nad obiskom akademije je bilo z vsakim dnem večje. Spomnim se, da sem bila tako vesela, da se nisem mogla učiti za en izpit, ki me je nato v septembru tepel. Ampak nič za to, bilo je vredno. ;) 
V sredini marca smo začeli z Carpus makeup akademijo, kjer sem spoznala veliko super punc in z nekaterimi postala dobra prijateljica. Trije meseci so mi tako hitro minili, da sem komaj utegnila sproti šteti dneve. Faks in makeup akademija sta me zelo zaposlila in priznam, da je včasih bilo kar težko vse skupaj združiti, ampak nekako sem zmogla in sem ponosna nase. Ko je bilo vsega konec sem bila precej žalostna, saj sem vedela, da se s puncam ne bomo več toliko videle. Še danes pogrešam druženje, ogromne količine smeha in pogovarjanja o ličilih. :)

Druga, oziroma nič manj pomembna odločitev, je bila pisanje bloga. Zgodilo se je 11. januarja, ko sem objavila svoj prvi zapis (prebereš si ga lahko tukaj). Če verjameš, sem nekaj dni imela blog skrit, ker si ga nisem upala takoj objaviti. Za delitev na svoji facebook strani pa sem prav tako potrebovala kar nekaj dni. Blog sem začela pisati zaradi tega, saj sem jih sama ves čas brala, ker obožujem ličila in vse lepotne izdelke, in ker sem želela svoje izkušnje in mnenje deliti z drugimi puncami. Danes si ne predstavljam več življenja brez bloga, pa čeprav ga pišem manj kot eno leto, je postal del mene. Zelo se trudim in še naprej se bom, saj želim izboljšati svoj blog, svoje zapise in fotografije. Mislim, da sem od začetka do danes že kar dobro napredovala, ampak sama sem preveč samokritična, da bi prišla že do tiste točke, ko bi bila popolnoma zadovoljna s svojim delom. Po drugi strani sem pa vesela, saj tako samo sebe ženem naprej in se izboljšujem. Zato sem zelo vesela, da sem se odločila za Blogmas, da si s tem dokažem, da zmorem. In predvsem, da boste bralke imele vsak dan kaj za brati. Priznam ni lahko in dnevi prehitro minevajo, ampak do sedaj sem zmogla napisati 20 objav, še 5 objav pa sem zmagala. :D Čeprav zelo nerada obljubljam v naprej, ker nikoli ne veš kaj vse lahko pride vmes, ampak v novem letu želim vsak teden napisati vsaj dve objavi. :) 

Konec septembra sem tudi diplomirala in sem prav tako ponosna na svoj dosežek. Čeprav trenutno srčno upam, da dobim pripravništvo v bližini Koroške. Upanje umre zadnje! :)
Mesec oktober imam v lepem spominu in to zaradi blogerske konference, ki je potekala v Ljubljani. Čeprav sem na začetku oklevala, ker sem nova v blogerskih vodah in nisem poznala kakšne blogerke bolj osebno. Odločila sem se, da se prijavim in tam spoznam nove osebe. In prav blogerska konferenca me je še bolj navdušila nad bloganjem. Naučila sem se ogromno stvari, spoznala nove punce in njihove bloge. Res je bila to ena izmed najbolj pozitivnih izkušenj. Že naslednji mesec sem imela novo priložnost se družiti z super puncami in to je bil L'Occitanov event, katerega sem se prav tako z velikim veseljem udeležila. Ponovno sem spoznala nekaj novih punc in bila očarana nad novo linijo. Če te zanima več o dogodku, si lahko prebereš tukaj

In smo že v mesecu decembru, ki je prav tako zelo poseben mesec. V začetku meseca sem bila zelo vesela, saj sem dobila priložnost ličiti na VOOM fashion showu, kjer sem z Urško Pekolj in Sandro Mezeg poskrbela za makeup modelov. Še en dosežek več, ki se ga bom z veseljem spominjala. 

In če sem opazila kaj skozi vso leto je to, da sem se odločila za vse stvari pravilno, kljub vsem mojim dvomom. Upam, da bom v prihodnjem letu še bolj odločna in verjela, da so moje odločitve pravilne in dobre. Zato nikoli ne dvomi v svoje odločitve in verjemi, da se v tistem trenutku odločaš pravilno. Seveda delamo ljudje napake, tudi sama sem jih skozi vsa leta naredila ogromno, ampak sem se pri tem tudi veliko naučila. Nismo popolni, in dokler se bo vsak tega zavedal, bomo tudi manj obsojali druge. Napake so zame najboljši način učenja.
Predvsem mi je zelo pomembno to, da sem spoznala toliko novih ljudi in sklenila nova prijateljstva. Obdala sem se z ljudmi, ki me spoštujejo in jaz spoštujem njih. Živim po svojih pravilih in naučila sem se reči besedo NE! To besedo sem dolgo časa izrekla z največjo težavo, saj sem konstantno želela ugoditi drugim. Pri tem sem pozabila na svojo srečo in dajala prednost drugim. Prav je reči ne, ker zaradi tega te ljudje ne bodo imeli manj radi, kvečjemu s tem pokažeš svojo voljo in svoje odločitve. Moje leto je uspešno predvsem zaradi mene same, ker znam biti trmasta v pravih trenutkih (očitno). Vendar so mi pri tem pomagali tudi ljudje, ki jih imam rada. V veliko pomoč in oporo mi je bil fant in prav tako moja družina, kot tudi prijatelji. Kadar sem želela obupati, so vedno našli besede s katerimi so mi vlili dodatno energijo. In za to jim bom večno hvaležna. :)

V prihajajočem letu bom še naprej ustvarjala, pisala blog, ličila, se družila, gradila na odnosih, iskala neodkrito in se učila o novih stvareh.
Upam, da bo naslednje leto še toliko bolj uspešno, pestro, polno lepih spominov in ljubezni.

Hvala ti, ker si del tega in me podpiraš že s tem, da prebiraš moj blog. :) Misel, ki me vodi skozi vso mojo pot je: ''If you can dream it, you can do it!'' Pa še kako drži.

Post Comment
Objava komentarja

Auto Post Signature

Auto Post  Signature