Top Social

Halloween Cupcakes

petek, 30. oktober 2015

Že imaš idejo kaj pripraviti za Halloween? Če še nimaš, lahko narediš okusne male tortice z malce Halloween vzdušja.


Sestavine

250 g moke
3 ličke pecilnega praška
150 g pinjenca (ali navaden jogurt)
140 g masla
120 g sladkorja
1 vaniljin sladkor (bourbon)
1 jajce
250 g višenj (poljubno sadje lahko tudi na koščke narezana čokolada)
barvilo za živila

Krema

250 ml maskarponeja
250 ml sladke smetane
1 žlica sladkorja v prahu (po želji tudi več)
1 vaniljin sladkor (bourbon)
barvilo za živila

Najprej stepi jajce in nato dodaj sladkor, vaniljin sladkor, maslo in pinjenec. Vse zmiksaj in dodaj tudi barvilo (po želji, jaz imam eno iz Peki - nastala je mint barva). Nato pa počasi dodajaj moko s pecilnim praškom in rahlo mešaj. Če ti je masa pregosta, potem dodaj med mešanjem še malo mleka. Jaz sama vedno na koncu vmešam še sadje, lahko pa ga pred dodatkom moke. 

V pekač za muffine dodaj modelčke in napolni 2/3 modelčka z maso. Pečico predhodno ogrej na 200°C in nato peci na 180°C 20-25 minut. Jaz sem iz te mase dobila 15 velikih muffinov. Ko so pečeni jih postavi na krožnik, da se ohladijo. 

En dan prej lahko pripraviš dekoracijo ali pa vsaj zjutraj da se čokolada do popoldneva strdi. Potrebuješ temno čokolado, papir za peko in v trgovini lahko kupiš poseben pripomoček za risanje po sladicah/piškotih. Sama sem čokolado stopila v mikrovalovni pečici in potem začela malce packati. :P Rišeš lahko pajkove mreže, muce, netopirje, kosti, buče... vse kar je povezano s Halloweenom. Meni ni bilo tako zelo lahko, ker je čokolada kar tekla ven, ampak nekako sem le uspela narisati in v celoti je potem izpadlo super. Čokoladne okraske sem pustila čez noč, da so se dobro posušili. Poskusi mogoče narediti bolj debele okraske, saj se ti tako ne bodo prehitro zlomili.

Kremo  narediš čisto preprosto. Sladko smetano in sladkor v prahu ter vaniljin sladkor miksaj tako dolgo, da bo smetana skoraj do konca stepena. Nato dodaj maskarpone kremo in še čisto malo miksaj, da postane krema trdna. Pazi, da ne boš predolgo miksala, saj se ti krema lahko sesiri. 
Kremo sem nato razdelila na dva dela in dodala barvila. Hotela sem imeti bolj živo zeleno barvo in oranžno, ampak sem na žalost kupila v Tuš trgovini barve od Dr. Oetkerja in so tako slabe. :( Mešala sem rumeno in rdečo, ampak sem dobila samo rahlo zora obarvano kremo. :D Tako, da nikoli več ne ustvarjam s temi. Sem potem tisto barvo iz Peki dodala v zeleno kremo in sem dobila bolj mint barvo. So pa kljub temu, da ni to kar sem imela v mislih, izpadli odlično. Pa še dobri so! ;)


Seveda lahko uporabiš kakšne druge barve ali pa drug recept. Popolnoma tvoja odločitev. ;)
Upam, da ti je bila objava všeč, in če želiš jo lahko podeliš med prijatelje s pomočjo spodnjih ikonic. 

Pa dober tek! :)


''You can't be sad when you're holding a cupcake.''

Post Comment
Objavite komentar

Auto Post Signature

Auto Post  Signature