Top Social

Brows are sisters not twins

torek, 06. oktober 2015
V zadnji nagradni igri vas je veliko izrazilo željo, da pišem o obrveh. Obrvi so pomemben del obraza, ki je osnova, da bo celoten makeup izpadel dobro. Napačno oblikovane obrvi nam hitro pokvarijo ves trud, ki smo ga vložile v celoten makeup look. Prav tako tudi obratno, lepo oblikovane obrvi pripomorejo k popolnemu videzu. Če se na spodnji sliki osredotočiš na obrvi, lahko vidiš ogromno razliko. 

NO and YES!
Obrvi si lahko urejaš na ogromno načinov, kajti vsaka punca ima svojo tehniko in vsaki punci je všeč nekaj drugega. Sama se težko odločim, da bi vam zalepila eno sliko in rekla, da so točno takšne obrvi pravilne. Obrvi so že naravno pri vsaki punci drugačne, nekatere imajo bolj ravno obliko, druge imajo pa lepo oblikovan lok. Sama bi ti svetovala, da se poskusiš držati svoje naravne oblike obrvi, ker bo tako tudi tvoj obraz deloval bolj naraven. Prav tako, tudi tvoje obrvi niso identične druga drugi - they are sisters not twins.
Na eni strani imamo Rito Oro, ki je svetlolasa in ima temne obrvi, skoraj črne. Ampak meni osebno se zdi to na njenem obrazu in na njen stil top kombinacija.


Potem je tukaj Cara Delevingne, manekenka znana po svojih košatih obrveh. Za nekatere je to preveč, ampak jaz mislim, da je to čudovito in mi je prav zaradi teh obrvi tako lepa. :) In mislim, da so te njene obrvi popolne za njen videz. Deluje mi tako naravno in hkrati odbito. :) 


Jennifer Lawrence ima bolj ravne obrvi in nima izrazitega loka. Poudarjeno ima svojo naravno obliko obrvi in njen obraz zato deluje zelo nežno in sveže, ker nima oblikovanih obrvi v popolnoma drugačno obliko.

Kar bi rada na začetku poudarila je to, da pri ličenju ni mej. Če imaš močne obrvi in jih ne maraš, potem si jih populi in si naredi obliko, ki ti bo všeč. Pomembno je, da se počutiš dobro v svoji koži in ti je všeč to kar vidiš v ogledalu. Če ti je všeč nek stil obrvi ali nek trend, potem to tudi naredi, če boš si s tem dvignila samozavest oziroma tak stil obožuješ. Navsezadnje je pomembno, da si ti srečna, in ta sreča in dobra volja se bo videla na tvojem obrazu ter ljudje bodo uživali v tvoji družbi. Mislim, da bo večini vseeno kakšne obrvi imaš, ali imaš bolj ravne, ali malce temnejše, ali bolj poudarjen lok. Dokler ne greš v skrajne primere, ampak pustimo napake za drugič. ;) Če se boš malce poigrala z obliko tvojih naravnih obrvi in jih nekoliko spremenila, mislim, da bodo še vedno super na pogled. 

Različne oblike obrvi

Preden, da obrvi sploh lahko začneš poudarjati in na njih nanašati produkte, pa jih moraš pravilno populiti in oblikovati. Kajti hitro se lahko zgodi, da obrvi preveč populimo, in potem dobimo tanko črto, ki ne deluje naravno in lepo. Mislim, da je danes pri makeup artistih cilj, da obrvi izpadejo naravne in skladne z obrazom, ampak še vedno lepo urejene. Tako, da priporočam čim bolj naravno urejene obrvi, ki jih pa potem lahko za kakšen močnejši makeup look z različnimi produkti poudariš. 

Torej kje začeti? Najprej si kupi dobro pinceto, s katero boš lahko zagrabila tudi tiste nežne, svetle dlačice. Če si denarno sposobna, priporočam od Anastasia Beverly Hills, ki ima produkte narejene za obrvi in so res dobri. Včasih je res dobro zapraviti nekaj evrov več na določenih produktih, brez katerih ne gre. :) 

Ko boš imela popolno pinceto, si pred sabo postavi ogledalo in svoj obraz obrni proti svetlobi. Če si jih puliš prvič, si lahko s svinčnikom v bež ali beli barvi zarišeš kakšno obliko hočeš imeti in izven zarisane črte populiš dlačice. Če te je strah, pojdi prvič h kozmetičarki oz. k osebi, ki veš, da je dobra v oblikovanju obrvi. Tako boš dobila linijo in samo po tej liniji si boš lahko sama pulila obrvi naprej.

Preden si začneš puliti obrvi, pa obstajajo neka določena pravila, katerih se naj bi držala oziroma ti pridejo v pomoč.


Na zgornji sliki lahko vidiš, kje naj se obrv začne, kje naj bi bil lok in kje naj se obrv konča.
a) Začetek obrvi: Tukaj veliko punc lahko naredi napako, ker so določene slike narisane malce narobe. Veliko kje piše, da se obrv mora začeti na tisti točki, ko prisloniš tanek čopič ob konec nosnice (navpično na obrazu). Ampak ni točno tako. Ljudje imamo različne velikosti nosnic, predvsem pri temnopoltih ljudeh je to dobro razvidno, saj imajo širše nosnice. Torej predstavljaj si, da bi to pravilo upoštevali pri njih, potem bi imeli obrvi preveč narazen in nos bi izgledal še širši. Najlažje je, da čopič prisloniš na mesto kot je prikazano na sliki (bolj ob hrustanec nosu oz. na sredino nosnice - upam, da me razumete :D), in tako boš lepo določila, kje se mora začeti obrv. Lahko, da boš si mogla obrvi malce populiti ali pa jih kasneje dorisati s produkti, ki so namenjeni oblikovanju obrvi.

b) Lok obrvi: V rokah še vedno drži čopič in tokrat ga nasloni ob konec nosnice. Glej naravnost in čopič postavi poševno, tako da bo sekal tvojo šarenico. Tako si boš določila, kje naj bi bil tvoj vrh obrvi - lok. Obrvi naj bi se 2/3 dvigale in 1/3 spuščale. 

c) Konec obrvi: Čopič nasloni ob konec nosnice in ob rob spodnje veke (naj se tesno stika zunanjega kotička očesa). Tam kjer seka obrv, do tja naj bi segala tvoja obrv. Lahko si konce obrvi bolj populiš in si z izdelkom za obrvi narišeš lep zaključek obrvi - če ti je to seveda všeč. 

Če te puljenje obrvi preveč boli, si pred puljenjem obrv hladi z ledom. Sama nimam občutljivih obrvi, zato tega še nisem poskusila, sem pa prebrala na različnih straneh. Kupiš si lahko tudi od Anastasie Beverly Hills takšno kremico za rdečico, ki si jo naneseš po puljenju obrvi. Predvsem pa, če imaš občutljive obrvi, populi si jih dan ali dva prej, če veš, da imaš v načrtu poseben dogodek. S tem boš lahko svoje oči lepo namazala in rdečica se ne bo videla skozi senčila ter s tem kvarila tvoj makeup look.  

Upam, da sem s s pomočjo slike ti razumljivo predstavila, kako naj bi si oblikovala/populila obrvi. Če imaš še kakšno vprašanje, mi piši pod zasebno sporočilo na moji fb strani ali pa tukaj pod komentarji ali pa na email naslov. Da ne bo to predolg blog o obrveh, kajti o njih se lahko govori na veliko, bom v prihodnjih objavah še napisala katere izdelke lahko uporabiš za nadaljnjo oblikovanje obrvi in tudi pogoste napake, ki jih lahko narediš. Bi te to mogoče zanimalo? :)

Tukaj ti prilagam tudi video, kjer Wayne Goss (makeup artist iz Velike Britanije) lepo prikaže, kako naj bi si oblikovala obrvi - ta začetni korak, ki vodi do popolnih obrvi. Če rada gledaš YouTube vodiče, si tega moraš pogledati. :)


Lep dan ti želim.


P.S. Če ti je bila ta objava všeč, jo lahko podeliš med prijateljice. :) Bom zelo vesela.


Post Comment
Objavite komentar

Auto Post Signature

Auto Post  Signature