Top Social

Nakupovanje kozmetike preko spleta - nasveti

petek, 18. september 2015
Tokrat sem se odločila, da z vami podelim nekaj nasvetov, kako sama brskam po internetu in preko različnih spletnih trgovin nakupujem. Na žalost je slovenski trg zelo majhen, zato posledično tudi ogromno izdelkov ne moreš kupiti v trgovinah. Ko spremljam na YouTubu 'vlogerke' vedno najdem kakšen izdelek, ki mi je zelo všeč, ampak ga na žalost ne morem kupiti pri nas. :(
Potem je tukaj tujina, meni najbližji je Celovec in drogerija Douglas (ki jo morem naslednjič pregledati, da vidim kaj vse ponuja). Dunaj in Trst sta mi precej oddaljena in niti doma nismo nikoli imeli navade kupovati stvari dlje od Celovca in Slovenije. Upam, da se bo to v prihodnosti malce spremenilo. :)
Zaenkrat še nisem naročila kaj preveč stvari iz tujine, ko pa bom, bom o tem tudi več napisala. Moji nakupi preko spleta se zaenkrat vrtijo okrog slovenskih spletnih trgovin. :) 

Ker se lahko tudi preko slovenskih strani malo ušteješ, glede na to, da izdelka ne moreš videti v živo, pa ti bom podelila nekaj nasvetov, da ne bo prišlo do velikega števila ponesrečenih nakupov. 

1. Ko se odločim za nakup enega izdelka, najprej vtipkam ime produkta v google iskalnik in pregledam slike. Na nekaj slik tudi kliknem, saj so to ponavadi slike iz različnih blogov in zraven preberem ponavadi še mnenje oz. oceno. Ker so izdelki slikani od različnih blogerk (svetloba nikoli ni enaka in včasih ne prikaže realne barve izdelka... kar tudi sama ne morem vedno najbolje pokazati, ampak se trudim :/) je dobro, da pregledaš vsaj nekaj slik, da si ustvariš neko dobro predstavo o izdelku.

2. Večkrat vtipkam v YouTube ime izdelka in pogledam, kaj ima katera vlogerka za povedat o njem in zraven še vedno dodajo 'swatche' (ti na roki prikažejo kako izdelek izgleda). Izveš lahko kako one uporabljajo ta določen izdelek, prišepnejo ti še kakšen super nasvet in včasih te že to prepriča v nakup. Vsaj mene lahko takoj, ker bi itak vse imela! :D

3. Pazi na ponarejene izdelke, tega je danes ogromno! Zato se prvo prepričaj, če je ta stran, iz katere nameravaš naročevati, res dobra in vredna zaupanja. Sama sem zelo skeptična glede ebaya in naročevanja ličil, saj ti lahko hitro podtaknejo ponarejen izdelek, predvsem Kitajci tudi radi dodajo kakšne 'prepovedane' snovi. Če se mogoče spomniš, so nekaj časa nazaj krožile slike, kjer si je punca naročila maskaro (mislim, da je bila maskara) in so ji po nanosu otekle oči. Ni se za igrat s tem, kajti vid je le vid, in včasih je vredno dati kakšen evro več ter biti prepričan v svoj nakup. Drugače pa priporočam, da izdelek pred nanosom stestiraš tako, da si ga naneseš na roko in to mesto opazuješ nekaj časa. Če slučajno dobiš kakšno reakcijo, izdelek vrzi v smeti! :) 
Ni pa to neko pravilo, saj si ogromno punc naročuje ličila iz ebaya, pa so zaenkrat skoraj vse imele dobre izkušnje. Samo malce pazljiv moraš biti pri nakupu. :) 

4. Dokaj realno oceno o izdelku dobim, če vtipkam v google ime izdelka in pripišem makeupalley. Tako lahko vidim neko povprečno oceno izdelka, ki so mu ga pripisale uporabnice. Prav tako pa tudi ta ocena ni najbolj realna, zato si preberem še komentarje. Včasih se res močno razlikujejo in velikokrat lahko povprečno oceno izdelka zniža par slabih mnenj, ki so lahko npr. ni mi bila všeč barva izdelka, odtenek ne pristaja moji koži, itd., tebi pa bi lahko super pristajal. Ni pa tudi nujno, da bo en izdelek, odlično ocenjen, tebi ustrezal.
Prav tako lahko vidiš tudi procent, koliko punc, bi izdelek ponovno kupilo. Zadnje čase res veliko mnenj preberem tako in si ustvarim neko mnenje o izdelku ter se potem odločim za nakup le tega.

5. Tiste, ki se spoznate na sestavine izdelkov, mislim, da vam to pove veliko o izdelku. Sama se na žalost še ne spoznam najbolje na sestavine, katere so zelo dobre in katere so zelo slabe. Ampak bom delala na tem in se poglobila v sestavine, ki se mi zdijo pomembne in tudi dobro je vedeti, kaj vsebuje tvoj produkt. :)

6. Stvar, ki jo morem poudarit je to, da je vsaka koža drugačna, kot tudi sami okusi med puncami. Torej, če bo nekaj odgovarjalo 10 puncam, ni nujno, da bo tudi tebi. In če bo imel nek izdelek slabšo oceno, ni nujno, da bo tebi zgrešen nakup. Potem je tukaj tista tvoja osebna odločitev, ko se pač odločiš za nakup, ali pa ne. Včasih je potrebno tvegati. Še vedno, če ti izdelek ni barvno všeč, ga lahko podariš prijateljici, ki ji bo pa ta barva zelo lepo pristajala. ;) Prav tako, če je izdelek zelo drag, ni nujno, da bo zelo dober. Včasih je lahko zelo drag izdelek samo za v smetje (ali pa za okras, če je lepa embalaža :D)  in je kakšen dekorativni izdelek mnogo boljši.

7. Paziti moraš tudi pri izbiri pudrov. Sama se kupovanju pudrov preko spleta izogibam. Ampak kadar poteka kakšna akcija na spletu, prvo preveri, če imajo ta puder v drogeriji. Tako boš lahko našla popoln odtenek zase in ga boš lažje kupila preko spleta. Ni nujno, da če bo na izbiro najsvetlejši odtenek, da bo popoln za tvojo svetlo polt (velikokrat se zgodi, da je puder pretemen za zelo svetlopolte punce). Priporočam, da se v nakup pudra dobro prepričaš, da boš izbrala pravega, saj tako ne boš razočarana. :)

Slovenske spletne trgovine, ki jih zaupam so:Spletnih trgovin je kar veliko, ampak te so mi top. Do sedaj še nisem bila razočarana in vedno se v svoj nakup tudi prepričam po zgoraj napisanih nasvetih. Odkar sem zaključila makeup akademijo, sem še bolj pozorna, da kupim nekaj kar je kvalitetno in kar resnično potrebujem. V prihodnjem imam namen kupiti izdelke theBalm, ki jih bom naročila preko ličila.si, prav tako par izdelkov za obrvi znamke Nyx, ki jo lahko najdeš na mojadrogerija.si, in še kakšno šminko Wet 'n' wild, ki so res dobre šminke (destinationpretty).  

Opisala sem nekaj nasvetov, ki upam,da ti pridejo v pomoč. Ker ima vsaka svoj način kupovanja, mi lahko sporočiš v komentarju še kakšen super nasvet in ga podeliš z ostalimi puncami. Kljub temu, da se o nekem izdelku dobro pozanimaš, ni nujno, da bo tebi ustrezal. Okusi med ljudmi so si različni, prav tako tudi telo. Ampak če se držiš nekih nasvetov, potem je ponesrečen nakup pri tvojem spletnem nakupovanju lahko redkost. :) 


''Get ready to be strong, be great, be amazing!''


P.S. Končno sem diplomirala in opravila vse izpite. Zato sem si tudi vzela nekaj dni zase in se posvetila fantu in prijateljicam. :) Nabrala sem si nekaj moči, priklicala v glavo kakšno idejo in sedaj nadaljujem s polno paro naprej. ;)

3 komentarji on "Nakupovanje kozmetike preko spleta - nasveti"
 1. Allu make up pa še ne poznam!
  Sicer pa si fajn in detajlno opisala, sama se držim podobnih principov. Naredim kar mini raziskavo pred nakupom :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Fajn je preverit kaj kupiš. Jaz imam že od nekdaj to navado, da pregledam vse na internetu. Po kakšen ponesrečenem nakupu se naučiš. :D

   Izbriši

Auto Post Signature

Auto Post Signature