Top Social

LUSH - Mask of Magnaminty

torek, 29. september 2015
Že poznaš LUSH - handmade fresh cosmetics?

Slika iz interneta

Čeprav si lahko vse prebereš na njihovi uradni strani, ti bom malce olajšala brskanje in ti povzela nekaj stvari, ki se mi zdijo pomembne in zanimive.

  • LUSH skrbi za okolje! 
  • izdelki so izdelani ročno s svežimi sestavinami
  • čim večja uporaba naravnih sestavin (palmovo olje je na njihovi črni listi)
  • izdelki so biološko razgradljivi (razen bleščic in podobnih sintetičnih materialov) 
  • več kot 70% produktov ne vsebuje konzervansov
  • LUSH je proti testiranju na živalih (kupujejo sestavine od podjetij, ki ne testirajo na živalih)
  • embalažo reciklirajo (če prineseš nazaj 5 očiščenih Lushevih posodic ali tubic, boš prejela svežo masko za obraz - super, kajne? ;))

Masko za obraz Mask of Magnaminty sem kupila kakšen mesec dni nazaj. Do sedaj sem jo uporabila približno petkrat in sem zelo navdušena. Ker imam mastno kožo, imam tudi ogrce in mozolje. Kadar sem pod velikim stresom, se to prvo vidi na moji koži. Že kar dolgo nisem imela tako slabe kože kot jo imam sedaj. Zadnji izpiti so bili čisto preveč stresni, seveda ni pomagalo stiskanje ogrcev in to, da sem z rokami verjetno konstantno mrdala po obrazu. Sama sebi pač ne znam dopovedati, da tega ne smem delati, predvsem stiskati mozoljev. Grozna sem! :) Tako sem si postavila cilj, da bom to čim manj delala, umaknila kakšno ogledalo (ta so zame strup! :D), in upam, da bom s pomočjo določenih produktov svojo kožo spravila na pravo pot. :)


Sedaj pa nazaj k maski. Na moji facebook strani, sem že napisala o moji pozitivni izkušnji s trgovino Lush. Takrat sem jo prvič obiskala (ne vem zakaj sem potrebovala tako dolgo :D) in prijazna prodajalka, mi je odlično predstavila vse kar me je zanimalo. Predvsem pa mi je priporočala Mask of Magnaminty. Niti malo ne obžalujem nakupa, k večjemu, sem postala obsedena z njo. :) Obvezno moram pohvaliti prodajalko, ki je bila zelo prijazna in mi je super svetovala. Zaradi nje je moja prva izkušnja z Lush bila še toliko bolj prijetna in zanimiva.

Maska je zelene barve in ima vonj po meti, ki ni moteč ali neprijeten, meni je zelo všeč. Zelo dobra stran maske je, da vsebuje adzuki fižol, ki omogoča prijeten in nežen piling, ki odstrani odmrle celice. Ko odpreš embalažo, vidiš, da so v maski manjši koščki. Adzuki fižol zaradi svojih razstrupljajočih lastnosti in učinka luščenja naredi kožo gladko in mehko. Olje poprove mete kožo prijetno hladi, zato super vpliva na razdraženo kožo in mastno kožo. Ko daš masko na obraz res občutiš ta hladilen učinek. Maska vsebuje tudi glino kaolin, ki je primerna za vse tipe kože. Bela glina čisti pore in ima čistilni učinek, kožo naredi lepo, mehko in gladko. Betonitni gel na kožo deluje pomirjajoče in absorbira odvečno maščobo na koži ter ima gladilen učinek. Ena izmed sestavin je tudi med, ki zaradi svojih pomirjujočih učinkov in sposobnosti obnavljanja kože, mehča kožo.


Masko si nanesem na obraz 1x ali 2x na teden ter jo pustim na obrazu približno 10-15 minut.  Pred uporabo si s čistilnim gelom očistim obraz in ga osušim z brisačo. S količino maske ne pretiravam, ampak uporabim ravno dovolj, da si prekrijem celoten obraz (izpustim predel okrog oči in ust). Takoj, ko si nanesem izdelek na obraz, občutim prijeten hladilen učinek, ki ni premočan. Maska se nato posuši na obrazu. Po približno 10 minutah si z mlačno vodo spiram obraz tako, da s krožnimi gibi hkrati omogočam piling na koži. Moja koža je po uporabi gladka, mehka na dotik, izgleda res očiščena in predvsem zdrava. Moj top izdelek! :)

Priporočam vsem puncam, ki imate mastno kožo z nepravilnostmi. Za zelo suho kožo nisem prepričana kako bi delovala maska, ali bi še dodatno izsušila kožo. Mislim pa, da pri normalni koži ne bi smelo biti nobenih problemov, ker ima maska super čistilni učinek. Svetujem ti, da se odpraviš v trgovino Lush, kjer ti bodo z veseljem pomagali in ti svetovali izdelke za tvoj tip kože.
Sama sem si prvo kupila manjšo embalažo te maske, torej 125 g, cena pa je bila okrog 7 evrov. Naslednjič bom kupila kar večjo količino. Sama menim, da je za dobre izdelke vredno odšteti kakšen evro več, in si na koncu zadovoljna ti in tvoja koža. :)


''Be your own kind of beautiful.''

Post Comment
Objava komentarja

Auto Post Signature

Auto Post  Signature