Top Social

Strobing: YES or NO ??

sreda, 15. julij 2015

V zadnjem času si verjetno veliko slišala in brala o tehniki ličenja, ki se ji reče STROBING. V Ameriki je postal strobing zelo popularen in naj bi se začel uporabljati namesto contourig (senčenje) tehnike, ki je zelo znana zaradi Kim Kardashian. Ker sem na internetu veliko prebrala o tem in pogledala kar nekaj vodičev, lahko povem, da je tukaj v ospredju svetlenje obraza s pomočjo highlighterjev/illuminatorjev. Pri strobingu naj bi še močneje poudarili tiste predele obraza, kamor pade svetloba naravno na obraz; torej na lično kost, pod obrvmi, center čela, po dolžini nosa, na bradi, v kotičkih očes in tik ob koncu zgornje ustnice

Strobing naj bi se uporabljal zato, ker zna biti contouring & highlighting tehnika za nekatere težje izvedljiva in vzame ti lahko kar nekaj časa. Torej je strobing zelo uporaben, kadar si v časovni stiski. Plus je tudi manjša uporaba produktov, zato ni potrebno nanašati več slojev podlage, kar je super za kožo. Poleg tega pa ne potrebuješ veliko različnih produktov. S pomočjo osvetljevalcev (=highlighter) obraza lahko dosežeš svež in zdrav videz. Strobing je dobil ime po MAC Strobe kremi, ki se zmeša s kremo ali pa s pudrom. 

Mac Strobe cream
Ker verjamem, da nima vsaka punca časa, da bi se peljala na Dunaj, v Trst ali pa Zagreb, je odlična zamenjava L'orealov Lumi Magique primer. Ta primer imam tudi sama in mi je zelo všeč, ker na koži pusti satenast videz, ne tisti bleščičast. Koža ima z uporabo tega primerja na svetlobi prijeten sijaj in svež videz. 

L'oreal Lumi Magique Base Pure Light Primer

Sama si primerja ne mešam s pudrom, ker imam mastno do mešano kožo in se po nekaj urah nebi rada preveč svetila. Kajti če želiš doseči tisti tapravi videz, ne bi smela zamatirati obraza s pudrom v prahu. Primer nanesem na tiste predele, kjer svetloba naravno pade na obraz (vse kar sem naštela zgoraj, vendar čelo večkrat izpustim), nato pa še enkrat z osvetljevalcem v prahu (MAC Perfect Topping Mineralize Skinfinish, Makeup Revolution Vivid Baked Highlighter v odtenku Peach lights in I heart Makeup Goddess of Love Triple Baked Highlighter) osvetlim naštete predele obraza. Na trgu je ogromno highlighterjev in illuminatorjev, uporabiš lahko tudi pigmente (npr. MAC Vanilla). Sama imam namen kupiti od Illamasque Gleam v odtenku Aurora, ki je čudovit highlighter v kremni teksturi. Highlighter od I heart makeup uporabljam najmanj, ker mi ni dovolj pigmentiran (najbolj pigmentiran je seveda Macov highlighter). Moji highlighterji: swatches

Illamasqua Gleam Aurora

Če imaš suho kožo in se ti na T predelu ne masti, potem lahko poskusiš primer zmešati s svojim najljubšim pudrom in na koncu, če želiš doseči 'dewy'/'glowy' videz kože, ne zamatiraj obraza, ampak samo s highlighterjem osvetli želene predele. Če imaš zelo mastno kožo, ti odsvetujem prekomerno svetlenje obraza, saj boš tako še bolj izpostavila to, kar ti verjetno ni najbolj pri srcu. Ostani raje pri tehniki senčenja in svetlenja obraza ter mogoče s highlighterjem v prahu poudari lične kosti, kotičke očes in nad zgornjo ustnico. :) 

Dewy videz

Moje mnenje o strobing tehniki: Tehnika ličenja se mi zdi primerna bolj za suho kožo in za poletne dni, da ustvariš takšen 'glowy' look. Všeč mi je, ko poleti pridobiš zagorelo polt, takrat bi zlat ali rozast odtenek highlighterja dala zelo lep sijaj koži. V nekaj vodičih sem videla kako so punce pretiravale z nanosom, in da se svetiš kot kresnička v temi, meni osebno ni všeč. :) Mi je pa lepo, da se malo močneje osvetlijo lične kosti, kotički oči, konica nosa, pod obrvnim lokom in nad zgornjo ustnico. Jaz seveda ne nameravam opustiti senčenja obraza z bronzerjem v prahu, ker dokler je narejeno nežno, lahko izgleda lepo in naravno. Strobing je navsezadnje enak highlighting tehniki, torej nam že prej poznani tehniki, ki se je uporabljala poleg contouringa. Sama sem že pred to 'novo' obsesijo v Ameriki na enake predele nanašala osvetljevalec, zato zame to ni neka večja novost. :) Kot pri vsakem makeup 'look-u', tudi tukaj igra glavno vlogo 'okus'. Nekaterim je to zelo všeč in ja, če si ti med njimi, potem nanesi highlighterja toliko, da se boš na svetlobi res dobro svetila. Če si za močan h&c videz, potem si definiraj obraz kot ti srce poželi. Dandanes ni več nekih ogromnih mej in ovir pri ustvarjanju makeup-a, kajti trendi se spreminjajo ves čas, nekateri se obdržijo dlje časa, nekatere pa kar hitro izpodrine nekaj novega na trgu. :) 

Upam, da sedaj veš več o Strobingu. ;) Če te še kaj zanima, mi prosim pusti komentar. 
Kaj pa ti meniš o tej tehniki? 


''You don't always need a plan. Sometimes you just need to breathe, trust, let go and see what happens.'' - Mandy Hale

2 komentarja on "Strobing: YES or NO ??"

Auto Post Signature

Auto Post  Signature