Top Social

Carpus makeup academy

sreda, 08. julij 2015
Skoraj ne morem verjeti, da so se trije meseci končali tako hitro. Končala sem makeup akademijo in dobila certifikat. Še vedno ne morem verjeti, da sem dosegla nek cilj in sanje. :) 
Ličim se že iz gimnazije, to me je vedno zanimalo, ker sem z ličili lahko skrila svoje nepravilnosti na obrazu in poudarila tisto, kar mi je bilo všeč. Tu pa tam sem namazala kakšno prijateljico, ampak nikoli ne tako profesionalno. Kakšni dve leti nazaj sem pa začela spremljati bloge in gledati YouTube posnetke. Svet ličenja me je začel vedno bolj privlačiti, saj sem že od nekdaj bolj ustvarjalen tip človeka. Vedno več sem ličila prijateljice. In prišla je želja, da si ne želim ličiti samo sebe, ampak tudi druge, in se seveda veliko več naučiti. Izmed vseh šol me je najbolj pritegnil Carpus makeup center. In tako je padla odločitev, da se bom prijavila v trimesečno makeup akademijo (joooj, najboljša odločitev do sedaj). :)

Prav dobro se spominjam, tisti prvi dan, ko sem stopila v prostor poln ogledal, luči... oči so se mi kar svetile. Občutek je bil neverjeten. Malo sem bila vznemirjena in seveda so bili prisotni tudi živčki, ampak, ko so počasi začele vstopati ostale punce in, ko se nam je Jasna Oklešen predstavila, sem si sama pri sebi rekla, da bodo to noriiiii trije meseci. :) Pa še res so bili, danes mi prav manjkajo ponedeljki in srede, ko smo se popoldan s puncami smejale, se pogovarjale, družile in ustvarjale ter se vsakič nekaj novega naučile. Čeprav sem imela še faks in sem bila utrujena, so te štiri ure bile sprostitev. Res smo bile pridne in smo trdo delale, da sem večkrat padla v posteljo doma, ampak bilo je vredno vsakega truda. :) 

Torej, na začetku vedno potrebuješ neko osnovno teorijo, nek začetek s katerim začneš v vsaki šoli. In to je pri nas bila seveda koža. Spoznale smo se z nego kože in tipi kože. Potem smo se pogovarjale tudi o izdelkih, kakšni so na trgu, znamkah, o barvah, o obrveh, o očeh, itd.. Narisale smo tudi svoj prvi face chart.

Moj prvi face chart

In kar naenkrat je potem napočil dan, ko smo prejele čopiče, in pričelo se je ustvarjanje, to kar smo vse nestrpno pričakovale. Ko smo vstopile v prostor, so nam prvo oči obstale na mizi z ličili. Vse smo bile čisto navdušene, z velikimi očkami stale pred mizo, si ogledovale ličila in vse pregledale. Raj! :) Sama se kar nisem mogla nagledati te mize. :) 


Dobile smo čopiče od ALLU, ki jih lahko vidite na sliki. ALLU je Jasnina lastna znamka. Jaz sem čisto zaljubljena v njih, pa še odlične kvalitete so. :) 


Potem pa smo začele biti pridne, delavne in ustvarjalne. Začele smo z osnovam - podlago. Naučile smo se pravilno nanesti podlago, skriti nepravilnosti na obrazu (tisti nadležni mozoljčki in podočnjaki), izbrati odtenek pudra in s senčenjem in svetlenjem obraza poudariti in skriti tisto kar želimo. Ko smo osvojile osnove, smo začele spoznavati različne tehnike senčenja oči (pahljača, bananca, smokey eyes). Govorile smo tudi o poročnem ličenju, maturantskem ličenju, o trendih, in še in še. :) Jasna in Romina Regvat sta nam res pokazale in povedale ogromno trikov, in nas naučili kako se profesionalno naliči. 
Na začetku nam je Jasna vedno demonstrirala kaj bomo delale in nato je delo potekalo v parih, torej smo vse bile modeli in vse smo ličile na isti dan. 
Da ne bom samo pisala, si poglej nekaj slik iz makeup akademije. ;) 

Začetki
Sophie Loren look
Maturantsko ličenje
Trendno ličenje, Smokey eyes
Pin up look
Tudi kakšen selfie je moral nastati. :)
Imele smo tudi predavanje o hairstylingu, airbrushu in fashion makeup-u. Naučile smo se ogromno, saj kot makeup artist moraš danes znati čimveč stvari. Predavanje o hairstylingu z Matevžem, je bilo izredno zanimivo in poučno. Da ne omenjam, kako nam je Martina izredno natančno predstavila airbrush tehniko - noro! :) Definitivno se nameravam v prihodnosti udeležiti airbrush delavnice. In opazovale smo lahko kako odlično ustvarja Maja fashion makeup - izvedele smo ogromno novih stvari in trikov.

Hairstyling: Matevž Majcen
Fashion: Maja Šušnjara
Airbrush: Martina Borščak
Nazadnje pa nam je Jasna pokazala kako se delajo rane, filmska maska, staranje, modrice, itd. Zelo smo bile zadovoljne in čisto navdušene, kako lahko narediš rano, pa še tako resnično izgleda. Noro, kajne? ;)


Za zaključek pa smo imele finalno fotografiranje, da smo lahko videle, kako izgleda ko si na setu in delaš makeup na modelu. Slikala je odlična fotografinja Ana Gregorič in sama komaj čakam na sliko. Slike bodo prišle čez približno 14 dni in takrat jo bom objavila tudi na blogu. :) 

Izredno zadovoljna sem in srečna, ker sem si upala in uresničila sanje. Seveda imam že druge cilje in potrebno bo še veliko dela, ampak sem zelo vesela, da sem se odločila za Carpus makeup akademijo. Zelo mi je bilo všeč, ker smo lahko videle in preizkusile različne znamke - Kryolan, Mac, BenNye, Illamasqua, Anastasia beverly hills, Screen face..., kajti v določenih šolah moraš imeti stvari od samo ene znamke. Prav tako se mi je ta makeup akademija zdela finančno tudi najbolj ugodna in za znanje, ki ga pridobiš, se mi zdi, da Carpus makeup center ponudi ogromno in še več za to ceno. Jasna opravlja svoje delo s strastjo in to se čuti v makeup akademiji, ker je vzdušje delovno in hkrati zelo zabavno in sproščeno. :) Če si želiš postati makeup artist in te to veseli ali pa si želiš bolje spoznati svet ličenja, zelo priporočam!! :) Jasna Oklešen, Romina Regvat, Matevž Majcen, Martina Borščak, Maja Šušnjara in Ana Gregorič so odličen team! :) Res mi je bilo v največje veselje in čast, da sem lahko poslušala in se učila od odličnih umetnikov, ki ti tudi sami z veseljem povedo kar te zanima, ti zaupajo trike in njihovo znanje. :) 

V spodnjem YouTube posnetku, si lahko ogledaš nekaj utrinkov kako smo se imele Carpuske te tri mesece. :)

 

In za konec še slika certifikata. Zame to ni navadne certifikat, ampak mi pomeni več... pomeni mi ogromno. Zame bo vedno predstavljal najboljše in najlepše tri mesece. :)  Škoda, da je že konec, ker že vse zelo pogrešam. 


NE SPREGLEJ!! 
Zbirajo se že prijave za septembrsko makeup akademijo. Več si lahko preberete na uradni strani od Carpus makeup centra. Verjemi mi, ne bo ti žal! :)


Sedaj pa bo potrebno iti novih dogodivščinam naproti, še vedno se bom držala misli: "Dreams don't work unless you do." Bomo videli kaj bo prinesla prihodnost, upam, da same dobre in pozitivne stvari, ;) 

P.S. Ker nimam več izpitov, bom tudi bolj dejavna na blogu. Če imaš kakšno posebno željo o čem naj bi bila naslednja objava, mi prosim pusti komentar. Spremljaš me lahko tudi na: instagramu in moji novi facebook strani.


''The only way to do great work is to love what you do.''

Post Comment
Objavite komentar

Auto Post Signature

Auto Post  Signature