Top Social

Books for summer reading

sreda, 29. julij 2015
Sama obožuje branje, še posebej, če je zgodba zelo dobra in napeta, da te kar potegne v dogajanje. In ker je poletje, je tudi čas dopustov, ko si človek lahko malo spočije in si vzame več časa zase. :) Pa tudi na plaži pride prav kakšna knjiga. ;) 

Knjige Nicholasa Sparksa

Meni osebno je on top pisatelj ženskih romanov, pa naj bo ta osladna romantika, moje srce je osvojil s filmom The Note Book, ki je bil posnet po njegovi knjigi. Takrat sem tudi začela prebirati njegove knjige in si jih nekaj kupila. Dve novejši knjigi sta Poroka (žal je še nisem utegnila prebrati) ter Najdaljša pot, ki pa sem jo kupila. Po tej knjigi je posnet tudi film The Longest Ride. Vseeno pa prvo priporočam branje knjige. ;) Potem so tukaj še knjige Varno zavetje, Talisman, Poslednja pesem, Najboljše v meni, Na prvi pogled, Varuh in še katera knjiga. Verjetno ne boš z nobeno zgrešila, če si po duši romantik. :)

Moja zbirka

Knjige Chrisa Carterja

Njegove knjige so mi resnično ene izmed boljših kriminalk. Ja, poleg romantike, obožujem tudi dobro, napeto kriminalko. Mogoče je kakšen opisan prizor malo ogaben in res psihopatski... od kod mu take ideje? Je že kar malo creepy ko pomisliš, da je nekdo sposoben napisati takšno knjigo. :D Ampak jaz pisatelja obožujem, ker so mi zanimive zgodbe o serijskih morilcih. Ni čudno, da je moj najljubši program Discovery ID. Uglavnem, priporočam branje in začetek s prvo knjigo, ki ima naslov Morilec s križem, sledi Krvnik, Nočni zalezovalec, Podobe smrti, Umori v živo in nova knjiga je Zli um. Ta zadnje knjige še nisem dobila v roke in komaj čakam, da jo bom prebrala.

Zgodba Morilca s križem: Ameriški psiholog, specializiran za vedenje zločincev, je v svojem prvencu ustvaril lik inteligentnega detektiva, Roberta Hunterja, priznanega prav zaradi znanja iz psihologije zločincev. Primer se začne z grozljivo iznakaženim truplom mlade ženske z vrezanim dvojnim križem na vratu. Tak znak je uporabljal serijski morilec, ki sta ga s svojim prejšnjim partnerjem, kriminalistom Scottom, po več letih iskanja nazadnje prijela in je bil obsojen na smrt. Je mogoče, da gre za posnemovalca ali pa res niso prijeli pravega človeka? Z novim partnerjem se lotita primera, zdi pa se, da se morilec z njima igra – na življenje ali smrt. 


Cody McFadyen in njegove 4 odlične kriminalke

Cody je še eden izmed mojih najljubših pisateljev kriminalk o serijskih morilcih. Knjige, ki si sledijo po vrsti so: Senčni mož, Obraz smrti, Temna stran in Zapuščeni. Odlična serija knjig govori o detektivki Smoky Barrett, ki je bila med FBI-jevimi strokovnjaki za kriminalne profile. Ker je preiskovala serijskega morilca, ji je ta ubil moža in hčer pred njenimi očmi, njo pa iznakazil. Smokey nad življenjem ni obupala in sedaj še z večjo željo lovi serijske morilce.Najbolj seksi roman leta

Ameriki je prvi del Nikoli tvoja podiral rekorde in pridobil naziv 'Najbolj seksi roman leta'. Drugi del pa ima naslov Tvoja za vedno. Prijateljica je oba romana zelo prehvalila, da je veliko boljša zgodba kot 50 odtenkov sive.

Zgodba: Enaindvajsetletna Camryn že dolgo ve, da si ne želi življenja, ki bi teklo po ustaljenih tirnicah. Manjka samo še tragični dogodek, da se usede na prvi avtobus, ki pelje iz mesta, in se odpravi v neznano. Andrew pokaže Camryn, kako je, če živiš po lastnih pravilih, kako prija, če se prepustiš svojim najglobljim, najtemnejšim hrepenenjem. Vseeno pa nad njima visi senca njegove skrivnosti. Ju bo združila … ali za vedno spravila narazen?
 Jaz ji verjamem, in naslednji teden si grem rezervirat knjigo v knjižnico! :) Knjiga The Fault in Our Stars (Krive so zvezde)

Avtor je John Green. Lani sem si ogledala film The Fault in Our Stars. Ob gledanju sem bila tako očarana in objokana in se preprosto zaljubila v zgodbo. Preden sva s fantom odšla v Tunizijo sem po vsej sili morala kupiti to knjigo. Ker je na letališču Brnik v slovenščini niso več imeli, sem pa si jo kupila kar v angleščini. Ta knjiga mi je še danes ena izmed najljubših in jo resnično priporočam, pa tudi v angleščini ni zapisana preveč zakomplicirano. 

Zgodba: Hazel že od svojega trinajstega leta boleha za neozdravljivo obliko raka. Njen svet je poln bolnišnic, zaščitniških staršev in stalno novih oblik zdravljenja. Toda Hazel si ne želi, da bi bilo njeno življenje v celoti podrejeno bolezni. Hazel hoče vse, kar si želijo druga dekleta njene starosti, in ko v skupini za samopomoč spozna čudovitega fanta s podobno diagnozo kot ona, se ji želja izpolni. Čedni, pametni in zabavni Augustus v Hazelin svet prinese smeh in pustolovščine, predvsem pa novo upanje.Želim ti prijetno poletno branje! ;)


''Happiness is a cup of coffee and a good book.''

Post Comment
Objavite komentar

Auto Post Signature

Auto Post  Signature