Top Social

Day/Night face routine

četrtek, 12. marec 2015
V osnovni šoli sem bila ena izmed punc, ki sem imela ogromen problem s kožo. Mozoljaste in aknaste kože se kar nisem mogla znebiti, dokler se nisem odločila za obisk pri kozmetičarki. Ja, bilo je kar boleče in mogoče sem imela lepo kožo kakšen mesec, dokler se mi ni vse ponovno izpustilo na obrazu. Potem sem pa se skupaj s starši odločila, da obiščem dermatologinjo. Na pregledu mi je napisala tablete in kremo (ne spomnim se kako se je imenovala krema, za tablete še majn), ki naj bi mi pomagale. Nad rezultatom sem bila zelo presenečena in izjemno srečna. Koža se mi je zelo izboljšala in od takrat tako hudega izbruha nisem več imela. Še vedno me napadejo kdaj ti nadležni mozolji, predvsem takrat, ko je to najmanj potrebno, ravno zaradi tega sem se tudi odločila, da najdem eno dobro rešitev. Žal so mi zaradi 'pubertete' na obrazu ostale majhne brazgotinice, katere bodo verjetno za vedno ostale z menoj, da pa ne bodo nastale nove, sem se odločila bolje skrbeti za svojo kožo na obrazu. Kar nekaj ocen sem pogledala in prebrala o kozmetiki Soraya, preden sem se odločila za nakup, prav tako sem tudi pisala na njihovo stran in povprašala za mnenje. Na vprašanje sem dobila prijazen odgovor z nasvetom, ki mi je pomagal pri nakupu. Še danes mi ni žal za nakup.

Sama sem že kupila 10 njihovih izdelkov (tonik, kreme za obraz, krema za obraz za sončenje, piling, čistilni gel, čistilno mleko, serum za oči, CC krema...), če ne celo že več, in še naprej bom jih kupovala. Moja koža je po uporabi Sorayjine kozmetike postala bolj čista, mehka in ob redni uporabi sem imela tudi manj mozoljev in ogrcev. Izdelki so me resnično prepričali in vse ocene na internetu, ki sem jih prebrala so čisto resnične. Njihovi izdelki so mi všeč tudi zaradi tega, ker imajo prijeten vonj in niso agresivni do kože. Soraya si zasluži vso pohvalo!!

Kako pa poteka moja jutranja/večerna rutina čiščenja obraza?1. Obraz si umijem z vodo in nanesem čistilni gel (mojega trenutno ne najdem na strani, ampak verjetno bo katerikoli gel dovolj dober za čiščenje; prvi na zgornji sliki je moj gel), ki ga z nežnimi in krožnimi gibi nanašam po obrazu, da se odstranijo nečistoče. Obraz dobro sperem z mlačno vodo in ga obrišem v brisačo.

2. Na bombažno vato nanesem Care & Control vlažilni tonik za čiščenje in pomirjanje kože (drugi na sliki) in z njo nato obrišem obraz. Tonik čisti in osveži kožo, odstrani ostanke ličil, odpravlja masten sijaj in kožo nežno vlaži z nevtralnim pH faktorjem. Prav tako sem imela ta tonik, ki sem ga porabila in mi je bil prav tako zelo všeč. Po uporabi tonika opazim, da z obraza odstrani ta masten sijaj in na koži pusti vlažilen občutek.

3. Na koncu pa nanesem na obraz Care & Control antibakterijsko BHA kremo za matiranje. Izvleček gravile pomaga odpraviti maščenje kože in vnetja v obliki mozoljev in ogrcev, salicilna kislina (BHA) pa ima vlogo antibakterijskega delovanja, saj zmanjšuje pojav mozoljev in ogrcev.


4. Približno 2x na teden si naredim piling s So Pretty pilingom za obraz z orehom in marelico. Piling vsebuje salicilno kislino, ki pomaga v boju proti mozoljem in ogrcem ter ostalim nečistočam na obrazu, deluje protivnetno in antibakterijsko. Orehove lupinice prav tako pomagajo odstraniti nečistoče oz. odmrle kožne celice, marelični nektar vsebuje vitamine in antioksidante, ki pomagajo navlažiti kožo. Naj poudarim, da piling zelooo prijetno diši in moja koža je po uporabi resnično mehka ter občutno bolj gladka. Že po prvi uporabi, sem opazila vidne rezultate in tega pilinga ne zamenjam za nič na svetu!!


5. Moja jutranja rutina se včasih nekoliko razlikuje, saj če grem na faks ali imam namen nanesti ličila, raje uporabim So Pretty kremo za matiranje z marelico. Je odlična podlaga za ličila in mi lepo zmatira kožo na obrazu, da ne ostane masten sijaj. Prav tako je vonj zelo prijeten in omamen, bi lahko kar cel dan vonjala to kremico. Pa še naj poudarim, da so pakiranja vizualno zelo lepa in tudi funkcionalna, ta kozmetika te kar kliče, da jo kupiš! Se strinjate? ;)P.s. Edino kadar se mi mudi zjutraj, izpustim čistilni gel, čeprav ne bi smela. Vsak dan pa tudi ne morem biti pridna! :D

Pred spanjem si okrog oči obvezno nanesem World of Nature kremo z izvlečki vrtnice (kaj več o tem izdelku lahko preberete tukaj) in kadar se mi na obrazu pojavi kakšen ogromen in nadležen mozolj, uporabim od Garnierja SOS Pen, ki mi pomaga v boju proti sovražniku.Menim, da je NEGA KOŽE ZELO POMEMBNA, ker je le ena in si zasluži razvajanje. Meni osebno kozmetika ni predraga in ni tudi ne zelo poceni, ampak za rezultate, ki jih lahko z njo dosegate, je več kot odlična. Prav tako dobite takšno količino izdelka, ki ga lahko uporabljate dolgo časa (govorim o mesecih). Tudi sama pri negi kože uporabim majhne količine, ki zadoščajo negi celotnega obraza.
V mislim imam še kakšen izdelek za nakup npr. World of Nature antibakterijski piling za obraz z marelico in BHA in Beauty & Nature osvetljujoča in osvežilna krema z limono in kumarico.

Upam, da sem mogoče kateri odgovorila na kakšno vprašanje in jo prepričala v nakup. ;) Če imaš še kakšno vprašanje, mi prosim pusti komentar oz. mi tudi lahko pišeš na e-mail: vanja.zorman@gmail.com.


''Beautiful skin requires commitment, not a miracle.'' - Erno Laszlo

Post Comment
Objava komentarja

Auto Post Signature

Auto Post  Signature