Top Social

DIY: Darilo za Valentinovo

ponedeljek, 09. februar 2015
Sama zelo rada ustvarjam in internet je zame svet idej. Največ idej najdem na Pinterestu in kar vsega bi se lotila, od izdelave svojega mila, izdelave krem in vse do izdelave klopce, če bi bilo potrebno. :D Meni veliko pomeni, če se oseba potrudi in izdela nekaj sama. Za darilo sploh ne potrebuješ zapraviti ogromno denarja in marsikomu, ki zna ceniti takšne stvari, bo pomenilo ogromno, če bo dano iz srca. Ravno zaradi tega si večkrat zadam kakšen majhen DIY 'projekt' in razveselim prijateljice, fanta in še koga. Ker se bliža Valentinovo, sem vam tukaj zbrala nekaj idej za darila, ki jih lahko same izdelate zelo enostavno. 

Skodelica s sporočilom

Meni osebno je zelo simpatično darilo, da se popiše ali poriše skodelica. Vse kar potrebuješ je navadna skodelica, ki naj bo enobarvna, da bo napis ali slikica prišla do izraza. Potrebuješ tudi flomaster za porcelan ali barvo za porcelan. Jaz sem kupila v trgovini Rayher v Ljubljani. In nato pa si prepuščena svoji domišljiji, ali boš izbrala najljubši citat, ali boš narisala kaj... to je pa vse tvoja odločitev. ;) Prilagam pa ti nekaj idej iz Pinteresta in kar sem tokrat ustvarila sama.To skodelico sem pa izdelala sama. 'may your day be filled with warmth and love'


Knjižica z razlogi, zakaj te imam rada

Ko sem videla to idejo, sem enostavno morala ustvariti nekaj podobnega tudi jaz. V Tedi-ju sem kupila kartone (2,30 €), škoda ker na izbiro ni bilo več barv, in kupila sem še vrvico iz blaga. Potem potrebuješ za izdelavo samo še flomastre in ogromno idej. Aja, pa luknjač, škarje, ravnilo in svinčnik. Meni je največ dela vzelo izrezovanje manjših kartic iz kartona. Dokler je prisotno veselje, da bom izdelala nekaj lepega za fanta, mi sploh ni problema. Končni izdelek bom objavila, ko ga dokončam. :) Spodaj pa prilagam primer knjižice za lažjo predstavo.Še ena ideja, ki sem jo našla, pa je knjižica izdelana iz starih, odvečnih igralnih kart. Tukaj boš lahko napisala 52 razlogov, zakaj imaš rada svojega dragega, prijateljico ali sestro/brata. Potrebuješ lepilo, karte, navadne bele liste in barvice ali flomastre, prav tako luknjač in vrvico. Večerja za dva

Ni nujno, da gresta za Valentinovo v eno izmed dražjih restavracij. Romantično večerjo si lahko pričarata kar doma. Na kulinariki in internetu ali pa v svoji najljubši kuharski knjigi lahko najdeš nekaj svojih najljubših receptov  in pripraviš večerjo z več hodi (npr. juha, hladna predjed, glavna jed, sladica) ali pa končno skuhaš nekaj, kar si že nekaj časa imela namen. Sama zaenkrat še nimam svoje kuhinje, ampak ko jo bom imela, bom definitivno za Valentinovo skuhala romantično večerjo. Za vzdušje pa ne pozabit na dišeče svečke in dobro vino. ;)

Balon s skritim sporočilom 

Za Valentinovo lahko podariš tudi balone s skritim sporočilom. V vsak balon daš eno ali več sporočil z ljubezensko vsebino in balon napihneš. Če bo fant želel prebrati sporočila, bo moral počiti vse balone. Če želiš, lahko uporabiš ostanke od luknjača in jih nadevaš v balon. Ampak pazi, da ne bo počil tebi. :D Malo lahko uživaš in se nasmejiš, kako bo fant po tleh pobiral drobne krogce.
Prav tako lahko balone razporediš po stanovanju in puščaš notri namige, da najde na koncu tisto pravo darilo (kaj bi lahko bilo to, ti prepuščam ideje).


Album s slikami

Če še nimata skupnega albuma, ga lahko izdelaš sama. Kupi takšen album, da boš lahko še dopisala kakšno posebno sporočilce zraven slike. Slike lahko nalepiš tudi na platno in kaj dopišeš. Prepusti se domišljiji in dodaj nalepke, nariši srčke, napiši najljubše verze... ustvarjaj, naj bo barvito, in verjamem, da bosta album skupaj dokončala in ga večkrat vzela skupaj v roke ter obujala spomine. :) 

12 zmenkov v letu

Še ena super ideja! Pripraviš lahko kartice in za vsak mesec napišeš en zmenek kako bi naj potekal. Npr. Januar: Ko bo zapadlo ogromno snega bova vzela sanke in se odšla sankat na grajsko bajto. Po sankanju si bova privoščila skodelico toplega čaja in mafine, ki jih bova spekla isti dan. In tako bi nadaljevala vsak mesec z novimi idejami. Res zakon ideja, ki jo bom verjetno uporabila naslednje leto. Prilagam link, kjer sem dobila idejo.
Če si to leto ostala brez idej, upam, da sem ti vsaj malo pomagala. Želim ti obilo užitkov in ogromno razvajanja na Valentinovo :)

Dokler pa ne dobim spet kakšne ideje, pa me lahko spremljaš na Instagramu.


''Love is not about how much you say I love you, but how much you prove that it's true.'' 

2 komentarja on "DIY: Darilo za Valentinovo"
 1. Odlične ideje! Si me kar nasmejala z tistim balonom, ker se spomnim kako sem jaz pobirala po sobi drobne krogce :D
  Drugače so mi pa ful všeč tiste kartice za 12 zmenkov - to pa bi mogoče letos naredila :D hvala za idejo :*

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala Elma ;)* hehe jaa dej naredi, meni je super ideja.. verjetno jo bom naredila za obletnico! :)

   Izbriši

Auto Post Signature

Auto Post Signature