Top Social

Mini Chocolate Cupcakes

sobota, 20. junij 2015

Najboljša sladica, ko si omejena s časom, ampak bi vseeno rada postregla gostom nekaj svojega, so to muffini ali cupcakes. Sama jih obožujem, ker z njimi ni veliko dela, in ker so božanski za brbončice. Verjemi, vsi gostje bodo navdušeni, če so sladkosnedi, pa tudi tisti, ki niso, bodo navdušeni. ;) Vedno sem pekla velike muffine, ampak sem si pred letom kupila pekač za manjše, ker so po videzu mi osebno bolj 'cute' in prav tako niso preveliki za usta. Če narediš manjše, dobiš iz ene mase za 12 muffinov, kar dobrih 48 mini muffinov. Da so muffini bolj bogati po izgledu in okusu, jim dodam na vrh še kremo in tako dobimo božanske mini cupcakese. :) Če te zanima moj recept beri dalje.


Sestavine:
  • 100 g margarine 
  • 1 zavojček vaniljinega sladkorja (jaz uporabim vanilijin sladkor bourbon za močnejšo aromo)
  • 70 g belega sladkorja
  • 70 g rjavega sladkorja
  • 2 jajci
  • 130 g moke
  • 1/2 žličke sode
  • 75 mL pinjenca (lahko tudi jogurt)
  • 100 g temne čokolade
P.S. : V maso raje dam približno 30 g manj sladkorja, ker pride krema bolj sladka. Ampak seveda po želji, če imaš raje bolj sladko, dodaj toliko sladkorja kot piše v receptu. Če želiš, lahko namesto navadne moke uporabiš pirino moko, preverjeno pridejo zelo okusni. :)

Postopek:

V vodni kopeli stopi čokolado (lahko dodaš še malo mleka, da se lažje stopi čokolada). Nato kremasto stepi margarino, vaniljin sladkor ter oba sladkorja. Počasi dodaj jajce in pinjenec ter mešaj par minut. Moko in sodo presej in dodaj masi. Priporočam, da moko v maso ročno vmešaš z metlico, saj bo masa tako bolj rahla. Nazadnje prilij stopljeno čokolado in vse skupaj premešaj.

V pekač za muffine si razporedi modelčke. Če delaš mini muffine, modelčke napolni do polovice in jih peci 10 - 15 min na 180° C. Če se boš odločila za večje muffine, potem modelčke napolni do 2/3 in jih peci približno 25 min na 175° C. Nato počakaj, da se ohladijo, v tem času, pa si pripravi kremo.

Čokladna krema: 
  • 250 g sladke smetane
  • 250 g mascarponeja
  • 2 žlici sladkorja v prahu
  • 2 veliki žlici Nutelle
Najprej zmešaj sladko smetano in sladkor v prahu, stepaj tako dolgo, da bo sladka smetana tik pred koncem. Nato dodaj mascarpone in Nutello ter mešaj tako dolgo, da boš dobila trdo kremo. Pazi, da ne boš mešala predolgo, ker se ti lahko smetana sesiri. Če se ti krema ne bo zdela dovolj sladka, lahko še vedno dodaš Nutello ali sladkor v prahu. Vrečko za dekoracijo tort/sladic napolni s kremo, še prej si izberi nastavek, in kremo nabrizgaj na muffine. 

Evo, cupcaksi so končani. Lahko se poigraš še z dekoracijo in posuješ po kremi naribano čokolado ali mrvice ali karkoli ti srce poželi. Pa dober tek!! ;) 

6 komentarjev on "Mini Chocolate Cupcakes"
  1. Izgledajo super in stavim da so okusni :) Bom definitivno probala!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Probaj, in sporoči kakšni se ti bodo zdeli ;)

      Izbriši
  2. Mmmmm njami, tudi jaz bom probala, hihi :)

    xoxo

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Res so dobri :))) sporoči kako se ti bodo zdeli ;)

      Izbriši
  3. Oooo vauuu:) Vanja jaz sem tako rada pekla vcasih, zj zadnje leto pa samo še občasno. Ampak tele mini bonbončke pa naredim, ker se mi jih je prav zaluštalo:). Pa itak veš, da jaz bi še kak recept v prihodnje plekarica moja:)

    OdgovoriIzbriši
  4. Oooo vauuu:) Vanja jaz sem tako rada pekla vcasih, zj zadnje leto pa samo še občasno. Ampak tele mini bonbončke pa naredim, ker se mi jih je prav zaluštalo:). Pa itak veš, da jaz bi še kak recept v prihodnje plekarica moja:)

    OdgovoriIzbriši

Auto Post Signature

Auto Post  Signature